LOCAL | Concurs pentru ocuparea funcției vacante de șef la Poliția orașului Ștefănești

În conformitate cu prevederile art. 27^ 35 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 360/2002, privind Statutul poliţistului, ale Ordinului MAI nr.140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne, ambele cu modificările şi completările ulterioare,  adresa  I.G.P.R. nr. 82844/19.10.2018, privind Ghidul specialităților asimilate , anexa la Nota  raport nr.61394 din 18.10.2018 și  adresa  I.G.P.R – D.M.R.U nr.  330869 din 26.06.2019  privind   Nota Raport  cu același număr din data de  21.06.2019;

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, cu sediul în Municipiul Botoşani, str. b-dul Mihai Eminescu nr.57,organizează:

 

C  O  N  C  U  R  S

 

pentru ocuparea  funcției vacante de șef poliție oraș III la Poliția orașului Ștefănești, cu recrutare din sursă internă (ofiţeri de poliţie).

 

 

În vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să fie ofiţeri de poliţie şi să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

 

 

 • să aibă pregătire de bază
 • pentru cei care au absolvit anterior organizării studiilor universitare în sistem „Bologna” studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă într-unul din următoarele domenii: ştiinţe juridice, ştiinţe administrative, ştiinţe economice, ştiinţe socio-umane, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, ştiinţe inginereşti ;
 • pentru cei care au absolvit studii universitare în sistem „Bologna”  ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna) într-unul din domeniile fundamentale de licenţă: ştiinţe sociale sau ştiinţe inginereşti”.
 • să aibă pregătire de specialitate:
 • pentru cei care au absolvit anterior organizării studiilor universitare în sistem „Bologna”  : curs postuniversitar sau master în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei sau studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă absolvite anterior aplicării celor trei cicluri de tip Bologna într-unul dintre domeniile studiilor de bază
 • pentru cei care au absolvit studii universitare în sistem „Bologna”: studii de master (ciclul II de studii universitare) într-unul dintre următoarele domenii universitare de masterat: drept, ştiinţe administrative, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relaţii internaţionale şi studii europene, informaţii şi securitate naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, ştiinţe militare, ştiinţe politice.
 • să fie declaraţi „apt medical” şi „apt” la evaluarea psihologică organizată în acest scop;
 • să nu fie cercetați disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de ei nu a fost pusă în mişcare acţiunea penală;
 • să fi obţinut calificativul de cel puţin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
 • să aibă cel puțin 3 ani vechime  în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs (conform Ghidului specialităţilor asimilate care constituie anexă la Nota raport nr. 61394/18.10.2018);
 • să aibă cel puțin 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării

funcției;

 • să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului:
 • să aibă vechime în MAI : 3ani;
 • să dețină/să obțină autorizaţie de acces la informaţii clasificate pentru clasa Secret de stat, nivel de secretizare – „ Strict Secret”;
 • să dețină/să obțină aviz pentru desemnarea în structurile poliției judiciare, conform prevederilor legale în vigoare;
 • să dețină permis de conducere ,minim categoria B
 • se deţină gradul profesional de minim subinspector de poliţie.

 

În conformitate cu prevederile art. 22, alin. 1 lit. (d), din Anexa nr.3 la O.M.A.I. nr. 140/2016, privind unele activităţi de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne, fişa postului scos la concurs poate fi consultată de către candidaţi, cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecţia informaţiilor clasificate.

 

Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, b-dul Mihai Eminescu nr.57, la data de 28.10.2019, începând cu ora 10.00, și va consta în susținerea unei probe unice de selecție, respectiv  interviu structurat pe subiecte profesionale, care se înregistrează audio – video.

 

Interviul pe subiecte profesionale are drept scop aprecierea cunoştinţelor profesionale, precum şi a aptitudinilor,  abilităţilor, atitudinilor şi motivaţiilor relevante pentru îndeplinirea atribuţiilor postului, în acord cu tematica şi bibliografia de concurs.

 

Aprecierea rezultatului final al interviului  pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10.  Este declarat „Admis ” candidatul care are nota cea mai  mare și este notat cu cel puțin 7.00.

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close