LOCAL | Cătălin Flutur, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în afacerea “Belvedere”

Fostul primar al muncipiului Botoşani, Cătălin Mugurel Flutur, este cercetat de Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava , pentru două infracțiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat DNA,

“La data de 23.09.2009 în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoşani a concesionat până la data de 31.10.2011 suprafaţa de 130,01 m.p., teren amplasat în mun. Botoşani, str. Maxim Gorki, vecinătatea Liceului ,,Ştefan Luchian”, având destinaţia de alee pietonală, concedentului SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere”, contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de Detaliu-B-dul Mihai Eminescu nr.67 în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura Sud-Est integral pe terenul proprietate al SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe; prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre b-dul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki;

La data de 18.04.2012 în calitate de reprezentant ai Consiliului Local Botoşani a concesionat pe durata existenţei construcţiei, suprafaţa de 130,01 m.p., teren amplasat în mun. Botoşani, str. Maxim Gorki, vecinătatea Liceului ,,Ştefan Luchian”, alee pietonală desfiinţată ilegal în cadrul construcţiilor efectuate aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere”, concedentului SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul exploatării pentru obiectivele platforme şi acces hotel Belvedere, contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de Detaliu-B-dul Mihai Eminescu nr.67 în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura Sud-Est integral pe terenul proprietate al SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe; prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre b-dul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki, iar ulterior începând cu luna mai 2012 au fost vătămate interesele legitime ale Liceului ,,Ştefan Luchian” al cărui spaţiu ( teren de sport ) a fost micşorat cu suprafaţa de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale, pe un aliniament paralel cu cel al aleii defiinţate ilegal; în cauză a fost păgubită şi Primăria municipiului Botoşani cu suma de 8.176,87 lei reprezentând preţul achitat către SC Conrec SA Botoşani pentru amenajarea noii alei pietonale.

La data de 28.09.2015, suspectului i-au fost aduse la cunoștință faptele, încadrarea juridică, drepturile și obligațiile procesuale în cauză.”

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație, să înfrângă principiul beneficiul prezumției de nevinovăție.,

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close