Local

LOCAL | Casa Județeană de Pensii Botoșani acordă bilete pentru tratament balnear

Societatea de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca – TBRCM SA, avand ca unic actionar Casa Nationala de Pensii Publice, demareaza activitatea de tratament balnear din anul 2016 cu prima serie de bilete puse la dispozitia beneficiarilor, incepand cu data de 15 februarie. TBRCM detine complexe balneare cu o capacitate hoteliera totala de 3.139 de locuri de cazare pe fiecare serie in treisprezece statiuni balneare din tara. In acest an vor fi puse la dispozitia pensionarilor precum si asiguratilor sistemului public de pensii 19 serii de tratamente balneare a cate 16 zile fiecare. Complexele balneare aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii sunt urmatoarele: Amara( Ialomita), Bala ( Mehedinti), Bizusa ( Salaj), Covasna (Covasna), Geoagiu ( Hunedoara), Lacul Sarat ( Braila), Moneasa (Arad), Nicolina ( Iasi), Olanesti (Valcea), Pucioasa ( Dimbovita), Sarata Moneteoru (Buzau) si 1 Mai ( Bihor).

Pe langa locurile de tratament balnear puse la dispozitie in reteaua TBRCM SA, in completare, Casa Nationala de Pensii Publice urmeaza sa incheie si contracte cu alte unitati balneare de profil din tara. Pana la aceasta data la CJP Botosani au fost inregistrate 1796 de cereri de bilete.

“HG nr.18/2016 stabileste modul de acordare a prestatiilor sub forma de bilete de tratament balnear pentru anul 2016, prin sistemul organizat si administrat de catre Casa Nationala de Pensii Publice. Criteriile de acordare a biletelor de tratament prin sistemul organizat si administrat de Ministerul Muncii, vor fi aprobate si comunicate in perioada imediat urmatoare prin ordin al presedintelui CNPP. De mentionat ca in cele 19 serii de tratament, prin reteaua TBRCM vor fi puse la dispozitie un numar total de 59.641 de bilete la nivel national, din care 15 % vor fi acordate cu titlu gratuit categoriilor de persoane prevazute de legi speciale. Capacitatea de cazare a TBRCM a fost imbunatatita in ultimii ani atat prin modernizarea bazelor de tratament cat si prin cresterea calitatii serviciilor de cazare si masa asigurate”, declara directorul executive al CJP Botosani, Marius Constantin Budai.

In anul 2015 la CJP Botosani au fost inregistrate 6696 de cereri de bilete de tratament in timp ce numarul de bilete de tratament repartizate a fost de 4809. Dintre acestea 569 de bilete au fost acordate in regim gratuit persoanelor beneficiare de prevederile unor legi speciale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!