LOCAL | ,,Cartea punte peste Prut”, moment emoționant pentru Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut și Liceul Teoretic Lipcani – FOTO

Vineri, 05 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, gândul elevilor de clasa a VIII a din Rădăuți-Prut și Miorcani s-a îndreptat spre frații noștri de peste Prut. Astfel, la inițiativa și prin implicarea domnilor diriginți ai claselor a VIII a Rădăuți-Prut și a VIII a A Miorcani, respectiv doamna Covaș Simona, profesor de Limba și Literatura Română și domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă, elevii claselor a VIII a au adunat cărți pentru a le trimite, însoțite de un mesaj, fraților basarabeni de peste Prut.

Mesajele copiilor de-a dreptul emoționante au exprimat dorința acestora de a-și cunoaște confrații de peste Prut. ,,Ce dacă istoria nedreaptă, se întreabă Raul, elev din clasa a VIII a Miorcani, ne-a transformat în două țări diferite? Versurile dulci ale lui Eminescu, graiul armonios al lui Creangă, răsună la fel de minunat și în România și în Moldova. Vă prețuiesc frații mei de peste Prut”.,, În semn de binecuvântare/Ți-am trimis o carte mare/ Și aș vrea să te salut/ Fratele meu de peste Prut”, a spus poetic Iulia, din aceeași clasă.,,Dumnezeu, spune Denisa, a lăsat Prutul ca râu al moldovenilor din stânga și din dreapta lui. La Putna și la Căpriana același Ștefan e cinstit în aceeași limbă.Fratele meu de peste Prut, prin cartea aceasta îți transmit prețuirea mea”. Acestor elevi li s-au alăturat cu donația și domnii profesori, mai sus menționați. ,,Același Eminescu, același Creangă avem, același Ștefan pe toți din Putna ne veghează, aceeași frați suntem din stânga și din dreapta Prutului, aceeași limbă vorbim, aceleași tradiții împărțim, frații mei de peste Prut, vă transmitem toate gândurile noastre bune și toată prețuirea noastră”, a fost mesajul domnului profesor Postolachi Vasile.

Cărțile donate cu multă dragoste de cei implicați în activitatea intitulată sugestiv Cartea punte peste Prut au trecut Prutul, prin bunăvoința domnilor profesori Covaș Simona, Luchian Mirela și Postolachi Vasile, în data de 09 octombrie 2018, fiind primite cu bucurie de elevii de la Liceul Teoretic Lipcani. La rândul lor elevii Liceului Teoretic au ținut  să transmită și ei mesaje emoționante elevilor din România care s-au gândit la ei. ,,Vă mulțumim pentru darul vostru…eu cred aceasta: cartea este unul dintre mijloacele care ne poate uni”, a spus Hilotii Vadim, elev în clasa a IX a, ,,Le mulțumim fraților de peste Prut și vă așteptăm cu ușile deschise” a spus și Anastasia Bajurean, elevă în aceeași clasă. În unanimitate elevii Liceului Lipcani și-au exprimat dorința, că și elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, de a-și întâlni frații de peste Prut, lucru pe care sperăm să îl vedem cât mai curând îndeplinit, cu ajutorul lui Dumnezeu.

De asemenea cei prezenți, domnii profesori din stânga și din dreapta Prutului au discutat și despre activități în cadrul proiectului ”Cartea unește inimi”, planificate pentru luna noiembrie.

Mulțumim elevilor din stânga și din dreapta Prutului pentru acest moment emoționant, mulțumim profesorilor implicați și de asemenea sperăm ca și alți oameni cu suflet mare să se implice în proiectul Cartea unește inimi pentru a dărui și pentru a primi bucurii.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: