LOCAL | CĂMINUL TEXTILA FĂRĂ CĂLDURĂ : Discuţii fără soluţii la Primărie, reluate joi, de la ora 11

 

Situaţia Căminului Textila, debranşat de la reţeaua de gaz din cauza unor rău-platnici care au debite de peste 13.500 de lei la acest serviciu, a fost tema unor discuţii interminabile purtate de consilierii locali în şedinta convocată de îndată de primarul muncipiului.

”În ultima ședință de CL la final am avut o intervenție din partea dlui Bălan care reprezintă Asociația Sucevei 7 care ne-a adus la cunoștință o situație gravă care nu mai suportă amânare. Cetățenii au rămas fără acces la căldură și apă caldă din cauza unui management deficitar la SC Locativa.”, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul a vizitat ieri imobilul de locuinţe sociale şi a solicitat, astăzi, explicaţii conducerii Societăţii Locativa din subordinea Consiliului Local.
„Unitatea noastră a acționat în judecată atât pentru plata chiriei cât și pentru restanțele la utilități, pe chiriașii rău platnici. Știți foarte bine că aceste hotărâri vin destul de greu iar noi ca să evacuăm orice familie, nu o putem face decât în baza unei hotărâri definitive și irevocabile. La debite foarte mici, sunt date somații de plată, chiriașii își expun situația veniturilor și a traiului pe care-l dau, domnii judecători le dau somații de plată, pe care unii le respectă, cei mai mulți nu.

Noi am fost de multe ori în acel cămin pentru recuperarea acelor debite și am avut promisiuni cum am verbale, ce e drept, în ultima vizită a mea de săptămâna trecută și zilnic avem persoane care bat din ușă în ușă. Chiar dacă este un management mai puțin bun la Locativa, noi am ajuns să fim niște cerșetori, să batem la ușile oamenilor, să cerem bani astfel încât să nu se întrerupă acest gaz” a declarat Florinel Gornea, directorul adjunct al SC Locativa SA.
Consilierii municipali au discutat şi au criticat o oră şi jumătate fără să găsească, însă, soluţii imediate pentru ca familiile care sunt cu plata la zi să beneficieze de încălzire şi apă caldă.

De ce trebuie să ne întâlnim noi să vorbim de calorifere, dat cu var, reparat trepte, de ce trebuie să fim tot timpul arbitri în situații în care noi avem delegate competențe la societăți abilitate să rezolve aceste probleme? Noi nu putem decât să constatăm că există o neregulă și să dăm un termen de rezolvare. De ce trebuie să se spargă problema asta în capul nostru? Nu s-a știut că s-au adunat datorii de anul trecut? Noi am ajuns să ne prostituăm în așa hal în ședințele de Consiliu Local încât într-o bună zi o să devenim păcălicii municipiului Botoșani. Nu se poate să continuăm așa!

Noi găsim soluții la toate?”, a intervenit consilierul local Paul Onișa.

 

Consilierul local Mihai Tincu a propus schimbarea Consiliului de Administrație de la Locativa.

“Propun schimbarea Consiliului de Administrație de la Locativa, dacă nu găsim o soluție să dăm căldură la oameni. Trebuie dați niște bani, trebuie să veniți cu un plan de investiții și cu vânzarea acestor apartamente. Există de vreo 10-12 ani lege pentru a vinde la locatari, altfel în fiecare an o să avem astfel de probleme. Partea economică a Primăriei să vină cu o soluție punctuală, bani dintr-un împrumut și un plan de investiții pentru ca fiecare cameră să devină independentă. Aceste camere pot fi şi vândute chiriaşilor!”, a afirmat Mihai Tincu.
În cadrul şedinţei s-a propus ca Societatea Locativa să facă demersuri pentru a obţine de la E.On eşalonarea datoriilor şi reluarea furnizării gazului metan.

Situaţia va fi rediscutată mâine, începând cu ora 11, la o nouă şedinţă la care vor participa şi membrii Consiliului de Administraţie de la Locativa, dar şi reprezentanţi ai locatarilor blocului de locuinţe sociale.

Reamintim că 400 de oameni, din care jumătate copii, îngheaţă de frig în locuinţele sociale din căminul Textila din Botoşani, din cauza unor vecini rău platnici la gaz. Din cauza celor 26 de chiriaşi care au acumulat datorii, EON gaz a decis sistarea furnizării gazului metan.

Potrivit legii, societatea care administrează fondul locativ de stat poate rezilia contractile chiriasilor care nu îşi achită datoriile timp de 90 de zile, inclusiv datoriile înregistrate către furnizorii de utilităţi.

La Căminul Textila, valoarea totală a datoriilor la E.on Gaz se ridică la 13.500 de lei.

CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (30) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (27) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (26) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (25) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (24) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (23) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (22) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (21) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (18) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (17) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (16) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (15) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (14) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (12) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (11) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (10) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (9) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (7) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (6) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (5) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA (1) CL-LOCATVA-PRIMARIE-TEXTILA-CAMIN-CONSILIERI-GORNEA

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close