ImportantLocal

LOCAL | Botoșani îndoliat de morții din ultimele accidente, MAI spune că e cel mai liniștit Crăciun din ultimii cinci ani în România

Cazuistica rutieră a județului Botoșani tocmai a primit în ultimele zile 4 buline negre, cauzate de victimele accidentelor rutiere. Cu toate acestea, purtatorul de cuvânt al M.A.I. a comunicat că este cel mai liniștit Crăciun din ultimii 5 ani, în România. Să nu uităm că a trecut doar o zi din această sărbătoare.

Peste 3.700 de şoferi au depăşit viteza legală în săptămâna de Crăciun. Cifra se referă doar la cei prinşi şi sancţionaţi de poliţiştii de la rutieră. Sărbătorile au venit cu amenzi considerabile şi pentru societăţile care au încălcat normele de prevenire a incendiilor. De asemenea, s-a înregistrat o scădere semnificativă a incidentelor violente.

293 de echipaje SMURD au asigurat 870 de intervenții medicale de urgență. Faptele de omor au cunoscut un trend descendent. Vorbim de o scădere de opt ori față de anul 2011. În comparație cu o zi normală când media evenimentelor este de 450, în cursul zilei de ieri au fost înregistrate 322 de evenimente.

Aproape 40.000 de angajați ai ministerului de Interne s-au aflat la serviciu, vorbim despre jandarmi, pompieri, dar mai ales despre polițiști care au reprezentat aproape jumătate din numărul celor aflați în misiune. Cei mai mulți aparțin Poliției Rutiere care a împânzit țara cu radare. Sau aplicat în jur de 3.700 de amenzi în cuantum de peste 16 milioane de lei în doar șapte zile.

La rândul lor, pompierii au verificat peste 60 de obiective unde au găsit nereguli. În locurile controlate, ISU a constatat nerespectarea regulilor de prevenire și stingere a incendiilor, iar cinci dintre patroni au fost mai aspru sancționați, iar localurile lor au fost închise.

Sursa: www.digi24.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!