LOCAL | Botoșăneni nominalizați la Gala Excelenței în Asistență Socială

Sindicatul ”IMPACT” Botoșani, sindicat ce reprezintă lucrători din asistență socială din județul Botoșani, este pentru al doilea an nominalizat la Gala Excelenței în Asistență Socială, gală organizată de către una din cele mai mari organizații profesionale, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

Nominalizarea a venit din partea conducerii Sucursalei CNASR Botoșani, respectiv din partea doamnei Maria Felicia Mihai și din partea domnului președinte Cartel ALFA, Bogdan Iuliu Hossu, cărora le mulțumim pentru încredere și susținere. La Categoria Personalități care Susțin Asistența Socială, Premiul Instituția Anului, Sindicatul IMPACT Botoșani este nominalizat alături de instituții importante din Romania, cum ar fi Parlamentul României, Guvernul României, Avocatul Poporului, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, direcții generale de asistență socială din mai multe județe și alte autorități, organizații, asociații care s-au implicat în această activitate de asistență socială.

Sindicatul ”IMPACT” Botoșani este inițiatorul amendamentului privind creșterea salarială cu 25% pentru lucrătorii din sectorul public de asistență socială alături de Federația FNS PRO.ASIST și dna Senator Doina Elena Federovici, astfel că, începând cu luna decembrie 2015 peste 40.000 de salariați s-au bucurat de această majorare a drepturilor salariale cu  25%.  Reamintim faptul că, Sindicatul IMPACT Botoșani, alături de FNS PRO.ASIST au făcut demersuri prin care salariații din acest sector de activitate au beneficiat în anul 2015 de o majorare a salariilor cu 100 de lei, iar cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani au beneficiat de o majorare a drepturilor salariale cu 12% începând cu luna august 2015.

Aceste creșteri salariale au venit pe fondul unei salarizări de subzistență, unde aproape  70% din lucrătorii din sistemul de asistenţă socială erau încadrați la salariul minim pe economie, fiind la un pas de a fi ei înşişi asistaţi social deoarece salariile nete erau sub venitul minim garantat, lucru ce a favorizat plecarea masivă a specialiștilor, nemotivarea angajării în sistem și riscurile la care sunt expuși acești angajați, toate acestea ducând la deprofesionalizarea sistemului și implicit, la afectarea directă a serviciilor oferite beneficiarilor.

Toate eforturile depuse de Sindicatul ”IMPACT” Botoșani pentru o salarizare decentă a angajaților din sistemul de asistență socială, pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și creșterea calității serviciilor sociale, considerăm că sunt argumente pentru fi votați și a ajunge în finala Galei CNASR.

Facem apel către toți cei care cunosc activitatea Sindicatului IMPACT Botoșani să ne voteze pentru Premiul Instituția Anului la Gala Excelenței în Asistență Socială.

http://gala.cnasr.ro/index.pl/premiul_instituia_anului5

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close