Important

LOCAL | Biserica „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoșani, va fi reabilitată – FOTO&VIDEO

După 18 ani,  Biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, va fi reabilitată. Astăzi, primarul Cătălin Flutur,  preotul paroh Dumitru Mateciuc şi Vasile Asandei, director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ, au semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea acestui monument emblematic pentru municipiul Botoşani.

Monumentul blazon al municipiului Botoșani, Biserica Sfântul Gheorghe, ctitorită de doamna Elena Rareș (văduva domnitorului Petru Rareș) în anul 1551, se afla de un număr déjà mare de ani, într-o stare de degradare avansată. Eforturile Primăriei Municipiului Botoșani de a o găsi o soluție financiară pentru a o reabilita, iată că au ajuns la final. Semnăm astăzi contractual de finanțare pentru reabilitarea acestui monument.

„Astăzi se îndeplinşte unul din visurile noastre importante în municipiul Botoşani. De mulţi ani ne gândim la Biserica cea mai importantă din municipiu, cea care poartă hramul Sfântului Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al oraşului. După o muncă intensă în timp, am avut răbdare să aşteptăm, am beneficiat de aportul unor specialişti şi am ştiut că va veni şi rândul Bisericii Sfântul Gheorghe pentru a fi reabilitată. Niciodată nu am fi putut să reabilităm acest monument istoric cu banii noştri”, a declarat Cătălin Flutur.

Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric Ansamblul Bisericii ”Sfântul Gheorghe” are o valoare totală de 7.258.269,21 lei, din care construcții-montaj (C+M): 5.630,93 mii lei.

  

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!