ImportantLocal

LOCAL | Bani pentru profesori, ceruţi în instanţă

Sindicatele din învăţământul Botoşănean au deschis mai multe acţiuni de  judecată prin care, în numele membrilor, cer plata orelor de educaţie fizică, acolo unde acestea sunt ţinute de către învăţători.

Din lipsă de personal calificat, în unele unităţi de învăţământ din judeţ învăţătorii sunt cei care fac cu elevii şi aceste ore, dar nu sunt plătiţi pentru acest lucru. Instanţa a dat până acum câştig de cauză celor care au deschis procesele, dar sentinţele nu sunt definitive.

“Este o problemă, nu se procedează unitar la nivel de ţară. Aceste ore de educaţie fizică ar trebui să fie predate de către profesori, sunt multe cazuri în care s-au predat de învăţători şi nu s-au plătit. Noi avem o acţiune în instanţă vizavi de acest lucru. A promis domnul ministru că va reglementa la nivel unitar, dacă nu este profesor de educaţie fizică să se plătească, să fie o directivă clară de plată a orelor de educaţie fizică pentru cei care le ţin“, a precizat Iuliana Nacu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!