Important

LOCAL | Actele de la cadastru pot fi obtinute online

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea realizării cadastrului în cele 660 de unități administrativ-teritoriale (UAT) care fac obiectul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Astfel, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), a publicat, în data de 11 martie 2020, atât pe site-ul propriu, www.ancpi.ro, cât și în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și pe site-ul www.e-licitatie.ro, anunțul cu numărul MC1009747 – “Obținerea informațiilor reale si actuale de la operatorii economici în domeniul serviciilor de înregistrare sistematică, informații necesare autorității contractante pentru a estima cât mai corect și aproape de nivelul pieței de profil, prețul serviciilor/ha”. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 martie 2020.

„Am luat decizia de a iniția această consultare de piață în scopul majorării prețului plătit pe hectar, având în vedere atât participarea scăzută a operatorilor economici la procedurile organizate de ANCPI pentru achiziția serviciilor de înregistrare sistematică la nivel de UAT, cât și nevoia urgentă de a găsi prestatori pentru cele peste 500 de comune pe care le vom scoate la licitație anul acesta. Primele două proceduri vor fi organizate la finalul lunii aprilie și vor viza realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din 246 de UAT-uri”, a precizat Laurențiu Alexandru BLAGA, președinte – director general al ANCPI.

În cadrul procesului de consultare de piață, UAT-urile au fost împărțite în șase clase, în funcție de situarea acestora în zonele de aplicare a Decretului-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispozițiilor privitoare la cărțile funciare (denumite zone de carte funciară veche), ori în zonele de aplicare a Legii nr. 7/1996 (denumite zone de carte funciară nouă), precum și în funcție de modul de aplicare în aceste zone a legilor funciare (zone cooperativizate, zone necooperativizate, zone mixte):

  • Clasa A: UAT-uri cu carte funciară veche, cooperativizate;
  • Clasa B: UAT- uri cu carte funciară veche, necooperativizate;
  • Clasa C: UAT-uri cu carte funciară veche, mixte (includ zone cooperativizate și necooperativizate);
  • Clasa D: UAT- uri cu carte funciară nouă, cooperativizate;
  • Clasa E: UAT- uri cu carte funciară nouă, necooperativizate;
  • Clasa F: UAT- uri cu carte funciară nouă, mixte (includ zone cooperativizate și necooperativizate).

Prețul mediu unitar/ha pentru fiecare clasă va fi calculat pe baza mediei aritmetice simple a prețurilor unitare/ha, transmise de operatorii economici, pentru fiecare clasă de UAT. Ulterior, ANCPI va aplica la prețul unitar mediu/ha rezultat din consultarea de piață coeficienții aferenți categoriilor de dificultate a terenului în funcție de relief, conform Ordinulului directorului general la ANCPI nr. 1016/2016.

Informații detaliate privind consultarea de piață sunt disponibile la  link-urile:

http://www.ancpi.ro/index.php/informatii-publice-3/achizitii/anunturi/577-anunt-consultare-piata-inregistrare-sistematica și https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/mc-notice/view/100072462, unde sunt afișate anunțul privind consultarea de piață, lista UAT-urilor și Regulamentul privind realizarea, verificarea și recepția lucrărilor sistematice de cadastru și înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară.

 

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page