LOCAL | 20 de programe internaționale moderne de educație financiară, antreprenorială și orientare profesională, oferite gratuit elevilor din Botoșani

Elevii pot urma gratuit în acest an școlar 20 de programe de dezvoltarea abilităților de viață, educație financiară, antreprenorială, economică, de orientare profesională, de educație pentru sănătate și viață activă
Modulele JA stimulează gândirea critică și spiritul antreprenorial, etica și responsabilitatea socială, ajutând tinerii să-și dezvolte abilități și competențe esențiale pentru profesie și pentru viață

Luni, 14 septembrie 2015 – Elevii români vor putea urma în acest an școlar 20 de module, implementate gratuit de organizația Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară a comunității de afaceri.

Organizația pune la dispoziția elevilor și profesorilor programe internaționale adaptate realității economice din România, ce cuprind module learning by doing pentru fiecare nivel de studiu – primar, gimnazial, liceal, universitar – în șase domenii esențiale: dezvoltarea abilităților de viață, educație financiară, antreprenorială, economică, orientare profesională și educație pentru sănătate și viață activă.

Elevii și profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educațional complet, ce cuprinde manuale și materiale auxiliare, traininguri și webinarii, consultanță voluntară la clasă din partea JA si a unor profesioniști din mediul de afaceri, acces la competiții naționale și internaționale și posibilitatea de a câștiga burse și finanțări pentru proiecte școlare și de business.

Conținutul practic al programelor vine în completarea noțiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducând școala mai aproape de viața reală. Anul trecut, peste 4.200 de profesori au ales să predea module JA, oferind elevilor posibilitatea de a deprinde noi abilități și de a interacționa cu profesioniști din mediul de business ce participă la ore ca voluntari.

”Este al doilea an când implementez acest program și a fost foarte bine primit de către elevi. Kiturile pentru elevi și profesor mi-au fost un real sprijin și mi-au făcut mai ușoară munca de documentare în susținerea cursului.” – Alina Robu, cadru didactic la Școala Gimnazială nr. 10 din Botoșani

Potrivit studiilor de impact realizate la nivel internațional în rețeaua JA ce cuprinde 30 de țări din Europa și 123 în lume, absolvenții programele JA au mai multe șanse de angajare, lansează mai multe business-uri și câștigă mai bine decât colegii lor. În România, alumnii JA se regăsesc în noile generații de antreprenori și în managementul unor mari companii.

”Pentru mine, principala problema în școală era ca nu vedeam utilitatea unora dintre cunoștințele pe care trebuia sa le asimilez. Din păcate, mulți tineri se plâng și acum exact de lucrul ăsta. Mult mai târziu, în viața reală din afara școlii, constați ca poți aplica ceea ce ai învățat la scoală sau ca ai învățat ceva util, un <<ceva>> pe care, din păcate, nu ți-l mai amintești. Marele avantaj al cursurilor JA este că sunt practice. Ce înveți, aplici imediat și astfel informația se fixează. (…) Cu ajutorul lor am înțeles cum trebuie să gândesc pentru a putea deschide o firmă și mai ales care sunt factorii care influențează succesul unei afaceri.” – Cosmin Mălureanu, fondator și CEO Ascendia Design și câștigător în 2014 al competiției europene eSkills for Jobs la categoria Antreprenoriat digital.

În anul școlar 2014-2015, peste 280.000 de tineri din peste 1.600 de unități de învățământ din toată țara au urmat programele JA, intrând în rețeaua internațională JA, din care fac parte 39 de țări din Europa și 123 din lume. Elevii și studenții înscriși în programul de antreprenoriat au câștigat finanțări de peste 20.000 de euro pentru proiectele lor de business și au fost sprijiniți să participe la competiții internaționale.

Junior Achievement România în cifre (2014-2015)
280.000 elevi și studenți
4.194 profesori
1.640 de unități de învățământ
512 localități din 42 județe
Peste 70 de programe, competiții, evenimente și proiecte
Peste 10.000 de ore de voluntariat la clasă, susținute de consultanții voluntari din comunitatea de afaceri

Mai multe informații despre programele JA România sunt disponibile pe www.jaromania.org.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close