EducatieLocal

Liceul „Regina Maria” Dorohoi este gazda Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori

Începând cu  28 august, municipiul Dorohoi este  gazda Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori. Desfășurată la Liceul „Regina Maria”, competiția reunește concurenți din 11 țări balcanice. Primăria Municipiului Dorohoi, Societatea Pentru Excelență și Performanță în Informatică, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și un număr mare de sponsori au creat premisele unei desfășurări excelente a competiției.

Cele 12 echipe participante au în componență câte 4 concurenți, un team leader și un deputy leader. Comisia științifică și tehnică este alcătuită din reputați profesori și specialiști în domeniu, foști olimpici internaționali. Deschiderea oficială va avea loc marți, 30 august 2022, începând cu ora 10, la Sala Teatrului din Dorohoi, iar decernarea medaliilor- vineri, 2 septembrie 2022, ora 18, la Cinema Melodia.

Cele 6 zile de la Dorohoi includ activitățile competiționale, dar oferă și posibilitatea  de a cunoaște specificul zonei: contactul cu tradițiile autentice (Ansamblurile Mugurelul și Mărgineanca), orizontul local, spațiul bucovinean. Primăria Dorohoi, Centrul de Promovare și Informare Turistică, profesorii și elevii voluntari de la Liceul „Regina Maria” își așteaptă cu nerăbdare oaspeții pentru a le demonstra că Dorohoiul este locul în care performanța este, cu adevărat, acasă, scrie Dorohoi News.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button