Local

Județul Botoșani, sub Cod galben de inundații

Cod galben de inundații pe râurile Jijioara, Miletin și afluenții acestora, până la ora 12:00

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râurile Jijioara, Miletin și afluenții acestora și au emis o atenționare pentru fenomene imediate de tip Cod Galben până astăzi, la ora 12:00.

Potrivit acestora, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE”.

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

De asemenea, au fost înștiințate unitățile administrativ-teritoriale vizate cu privire la fenomenele prognozate.

Evoluţia acestora este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

▪ curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluvial;

▪ nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page