Infractional

INFRACTIONAL | Percheziţii la sediile unor societăţi comerciale bănuite de confecţionarea şi comercializarea de produse contrafăcute

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curţii de Apel Suceava, au efectuat ieri, 8 octombrie a.c., mai multe percheziţii domiciliare pe raza a 4 judeţe, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice care sunt bănuite de confecţionarea şi comercializarea unor produse contrafăcute.

Începand cu luna august a acestui an, poliţiştii de frontieră din cadrul IGPF, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curţii de Apel Suceava, au desfăşurat mai multe activităţi specifice în vederea probării unor infracţiuni de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială săvârşite de mai multe persoane fizice şi juridice de pe raza mai multor judeţe din nord-estul ţării.

În urma activităţilor informativ-operative derulate, în data de 8 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul IGPF, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi ITPF Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului, au desfăşurat 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava, Iaşi, Vaslui şi Neamţ, la sediul unor persoane juridice şi la domiciliile unor persoane fizice, în urma cărora au fost descoperite sute de mii de articole de îmbrăcăminte (bluze, tricouri, panataloni sport etc) care erau inscripţionate cu mărci protejate şi care prezintă suspiciuni de contrafacere.

De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului creat, care este aproximat la suma de 6,5 milioane de euro, a fost instituit sechestru asigurator pe mai multe conturi ale societăţilor comerciale implicate în cauză, precum şi pe clădiri, autoturisme, utilaje şi maşini industriale de confecţii.

Totodată, a fost începută urmarirea penală faţă de 19 persoane fizice şi juridice sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială.

Suportul de specialitate al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Operaţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava.

Cercetările în cauză continuă sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe Curtea de Apel Suceava, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!