ImportantInfractional

INFRACTIONAL | Doi bărbați, depistaţi la volan, deşi se aflau sub influenţa alcoolului

La data de 10.02.2016, în jurul orei 19.10, a fost depistat în trafic, pe DJ 292, în localitatea Petricani, orașul Săveni, județul Botoşani, autoturismul condus de C. E. de 47 de ani, din oraşul Săveni, județul Botoşani.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 19.15, a fost oprit autoturismul condus de D. F. de 42 ani, din oraşul Săveni, județul Botoşani.

Bărbatul avea o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior a fost condus la Spitalul Oraşului Săveni, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

La aceeaşi dată, în jurul orei 20.05, pe DC 65, în localitatea Răchiți, județul Botoșani, a fost oprit în trafic, autoturismul condus de P. E. de 48 de ani,  din comuna Răchiți, județul  Botoșani.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

În cauze, în funcţie de valorile testărilor alcoolscopice, s-a stabilit măsura sancţionării contravenţionale sau au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!