ImportantInfractional

INFRACȚIONAL | Depistaţi la volan, deşi se aflau sub influenţa alcoolului

Ieri, un bărbat de 43 de ani, din comuna Roma, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Dorohoi, a pătruns pe sensul opus de mers şi, în încercarea de a evita coliziunea cu un autoturism care circula regulamentar, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă și s-a izbit în gardul unei locuințe.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, a fost depistat în trafic, pe D.N. 29C, în comuna Vîrfu Cîmpului, un autoturism condus de un alt șofer de 47 de ani, din comuna Vîrfu-Cîmpului, județul Botoșani. Bărbatul avea o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauze s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!