ImportantInfractional

INFRACTIONAL | Acţiuni a polițiștilor botoșăneni pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit. Gestionară prinsă cu țigări de contrabandă

La data de 31.03.2018, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au efectuat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite de comerţ cu produse accizabile şi verificării legalităţii transportului de material lemnos, pe raza comunelor Truşeşti, Albeşti şi Todireni.

Cu ocazia acţiunii au fost legitimate 38 de persoane şi controlate 14 autovehicule şi 18 unităţi economice.

De asemenea, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990, fiind confiscată cantitatea de 28 litri de alcool, 156 de ţigarete fără timbru de acciză şi 3 plase de tip monofilament.

La punctul de lucru al unui agent economic din comuna Albeşti au fost identificate 3 plase de tip monofilament, pe care gestionara, de 60 de ani, le deţinea fără drept.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea de plase tip monofilament.

De asemenea, la o unitate economică din comuna Truşeşti poliştii au depistat o femeie de 35 de ani, care oferea spre comercializare cantitatea de 156 de ţigarete fără timbru de acciză, pentru care nu deţinea documente legale.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, cantitatea de ţigarete fiind confiscată.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!