ImportantInfractional

INFRACȚIONAL | Acțiune pentru combaterea braconajului piscicol

În luna februarie, polițiștii de ordine publică au efectuat, la nivel național, aproximativ 600 de verificări și controale, pe apă și pe uscat, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării peștelui.  Au fost aplicate amenzi de peste 50.000 de lei și confiscate peste 4 tone de pește.

Astfel, au fost verificate peste 255 de societăți comerciale, amenajări piscicole, asociații de profil, piețe și târguri, precum și 758 de mijloace de transport.

În această perioadă, au fost întocmite 147 de dosare penale (în conformitate cu prevederile O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura).

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, majoritatea la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare de peste 50.000 de lei.

În cadrul acțiunii, au  fost confiscate peste 4 tone de pește, 16 kilograme de icre, 11 ambarcațiuni, 4 autovehicule și 320 de unelte de pescuit.

Exemple:

La data de 25 februarie a.c., polițiștii de ordine publică din Ialomița, au depistat 2 bărbați, în timp ce transportau, cu o autoutilitară, respectiv cu un autoturism, cantitatea totală de 587 de kg. de pește proaspăt, din diferite specii, fără a deține, niciunul dintre ei, documente de proveniență.

 

Polițiștii au întocmit, în ambele cazuri, dosare penale în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

***

Tot polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița,  în perioada 6-16 februarie a.c., au desfășurat activități  de prevenire și combatere a braconajului piscicol și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, în zonele Giurgeni – Stelnica – Fetești și pe raza Brațului Borcea.

 

În urma acestora, au constatat 11 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

 

De asemenea, ca măsuri complementare, au ridicat în vederea confiscării 3 unelte de pescuit și 127 de kg. de pește  (din speciile somn, plătică, șalău, știucă, crap, fitofag și caras).

***

În perioada 17-18 februarie a.c., polițiști ai Serviciului de Ordine Publică din Tulcea, au organizat o acțiune pe linia prevenirii braconajului piscicol în zona limitrofă lacurilor Golovița si Ceamurlia, în cadrul căreia au depistat un bărbat, de 35 de ani, din București, care se afla la volanul unui autoturism.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit mai multe lăzi din plastic în care se afla pește proaspăt, din diferite specii.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că transportatorul nu deținea documente de proveniență pentru respectiva cantitate de pește.

Aproape 500 de kg. de pește proaspăt (din speciile caras, crap, somn, babușcă, șalău, batcă)au fost ridicate în vederea confiscării și predate, spre valorificare, la o societate de profil.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

***

La data de 10 februarie 2019, polițiștii Seriviciului de Ordine Publică din Brăila au depistat, pe raza orașului Făurei, o persoană care transporta,  în vederea comercializării, cu o autoutilitară,  280 de kg. de  pește proaspăt, din speciile crap și novac, fără a deține documente legale de proveniență.

Cantitatea de pește a fost ridicată de polițiști, în vederea confiscării și ulterior predată, unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal și se efectuează cercetări conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page