ECONOMIC

Încep concedierile la stat. Ce posturi se desfiinţează

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, spune că toate ministerele au intrat în procesul de reorganizare. 455 de posturi de execuție și 236 de posturi de conducere au fost desființate.

„La data de 3 iulie 2024, toate ministerele au parcurs procesul de reorganizare exceptând Ministerul Afacerilor Interne, care are nevoie şi de avizul CSAT , care va fi luat cu proxima şedinţă a CSAT, iar MapN este exceptat de la acest proces, din considerente specifice ale activităţii sale. La nivelul instituţiilor centrale, reorganizate, au fost desfiinţate 455 de posturi de execuţie şi 236 de posturi de conducere, iar din cele 486 de instituţii aflate în subordinea sau coordonarea acestor ministere, au finalizat procesul de reorganizare 360 de instituţii, plus cele de astăzi”, spune Mihai Constantin.

Încep concedierile la stat. Ce posturi se desfiinţează. Lista decisă în şedința de guvern

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai spus că e un proces în desfășurare și că multe proiecte de reorganizare au fost aprobate în faze intermediare, în primă lectură, sau la nivel de analiză.

„Este un proces în derulare. Criteriile care stau la baza acestei reforme sunt plafonul de 8% posturi de conducere, din numărul total de angajaţi, eliminarea automată a posturilor vacante din organigramă şi adaptarea ministerelor şi a instituţiilor din subordine la realităţile legate de atragerea de fonduri europene”, a mai adăugat Constantin.

Întrebat cu cât s-au redus cheltuielile statului, Mihai Constantin a declarat: „E o întrebare validă, nu am răspunsul, va trebui evaluat şi centralizat acest lucru. Când se va termina tot procesul care este în desfăşurare se va face şi o centralizare şi evaluare a acestui impact pozitiv din punct de vedere al reduceri costurilor şi a creşterii eficienţei”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page