IncendiuLocal

Incendiu violent într-o gospodărie din județul Botoșani. Acoperișul unei case și bunurile dintr-o cameră au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu violent s-a produs seara trecută, într-o gospodărie din localitatea Epureni. Acoperișul unei case și bunurile dintr-o cameră au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul, proprietarii nu erau acasă. Vecinii au observat incendiul și au sunat după ajutor la 112.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii de la Stația Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ungureni.

Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la bunurile din celelalte trei încăperi ale locuinței. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul.

Informare preventivă

Cum să preveniţi un incendiu de natură electrică:

1️⃣ Verificaţi instalaţia electrică.La o instalaţie veche, există riscul de incendiu sau de avariere a aparatelor electrice din casă.

2️⃣Nu faceți improvizaţii! Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot provoca incendii. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

3️⃣ Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite!
În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/a întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective.

4️⃣ Nu suprasolicitaţi o priză! Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

5️⃣ Marcaţi fiecare priză! Dacă nu sunteţi singurul locatar al spaţiului respectiv, este foarte important să cunoașteți tipul prizei. În momentul în care conectaţi un consumator mare la o priză fără împământare, există riscul ca surplusul de curent să ducă la arderea aparatului sau la electrocutarea celor din jur.

6️⃣Folosiţi aparatele corespunzător! Este foarte important să folosiţi aparatele electrice şi electrocasnice conform manualului cu instrucţiuni. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzeste foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page