EducatieLocal

În județul Botoșani nu sunt candidați cu media 10 la Evaluarea Națională

 

Ministerul Educației a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în perioada 25 – 27 iunie 2024. Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate la ora 12:00, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

Rata de participare, la nivelul județului Botoșani, a fost de 94,8%: 3461 de candidați prezenți dintr-un total de 3650 de absolvenți înscriși.

Dintre cei 3461 de candidați prezenți, 2261 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de promovare de  65.3%.

În județul Botoșani nu sunt candidați cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română, 2485 de candidați (71,57 %) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 2 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 2058 de candidați (59,38 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 12 candidați au obținut nota 10 (zece).

Precizăm că rezultatele au fost publicate  prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Contestațiile pot fi depuse în Centrele de examen, în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și joi, 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page