Diverse

Iată cum poți să crești productivitatea angajaților tăi în munca de la birou!

Te afli în fruntea unei companii și simți că viața ta ar fi mai frumoasă dacă ai pleca repede de la birou? Nu ești singurul care gândește așa. În ultimii ani, epuizarea fizică și psihică de la locul de muncă au devenit factori importanți care conduc, din nefericire, la depresii puternice.

Iată ce ai putea face pentru a te putea bucura de cel mai bun randament atât al tău, cât și al angajaților tăi în munca de la birou.

Specialiștii au dovedit faptul că timpul liber aduce beneficii, atât psihice, cât și fizice. Din păcate, delimitarea perfectă a vieții profesionale de cea personală nu se face mereu cu „sfințenie”. Apelurile în weekend sau în vacanță sunt pentru unele persoane ceva extrem de obișnuit, ceea ce nu este deloc normal. Iată cum să procedezi pentru a scăpa de aceste lucruri deranjante.

1.   Program de 6 ore pe zi

 

Întoarce privirea către țările nordice și o să observi oameni fericiți cu mentalități sănătoase și vieți de invidiat. Suedia a ajuns în urma cu mai bine de 10 ani, la programul de 6 ore de muncă pe zi. S-a dovedit faptul că omul nu poate fi 100% concentrat 8 ore și că este o pierdere de timp să stai atât de mult la birou. Persoanele obosesc mai mult, se refac mai greu și resursele folosite în orele în care nu produce nimic înseamnă și resurse risipite. Mai multe corporații aplică această politică prin toate țările în care își desfășoară activitatea.

2.   Apelează la un soft de programare

 

Vremea secretarelor și maldărelor de hârtie trebuie să devină o amintire. Tehnologia îți pune acum la îndemână programe care să te ajute cu gestiunea chiar de la începutul afacerii. Dacă nu știi de unde îți poți achiziționa un astfel de „angajat perfect”, caută ofertele celor de la Ciel și sigur o să găsești ceva care să se potrivească afacerii tale. Nu uita niciodată că o gestionare bună rezultă sarcini realizate mult mai rapid și mai eficient.

3.   Scurtează săptămâna cu o zi

 

Pornind de la aceleași principii ca în cazul scurtării programului, micșorarea săptămânii de lucru poate aduce nenumărate beneficii. Pe lângă cele personale, care se răsfrâng de cele mai multe ori asupra celei profesionale. Dacă nu ai posibilitatea să tai ziua de vineri din lista zilelor în care angajații tăi muncesc, atunci poți încerca sa faci program scurt. Această metodă a înjumătățirii zilei de vineri devine tot mai populară în companiile din România. Dacă și asta ți se pare mult, atunci poți împărți luna în jumătate: zile de vineri în care se lucrează și zile de vineri în care nu se lucrează.

Așadar, dacă îți dorești productivitate în firma ta și să pleci cât mai repede de la birou, poți încerca metoda Suediei. În același timp, ziua de vineri poate deveni una liberă dacă te folosești de uneltele tehnologiei pentru a-ți desfășura activitatea cu succes și repede. Fă dintr-un soft „angajatul ideal”.

 

Sursa foto: Pixabay.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button