Diverse

Gestul pe care trebuie să-l facă un şofer la fiecare 6 secunde. Titi Aur: „E regulă de conducere defensivă, ar trebui învățată din școala de șoferi”

Pilotul de raliu Titi Aur a explicat că un gest banal, care ar trebui explicat viitorilor şoferi chiar de la şcoala de şoferi, ar putea duce la evitarea unui accident.

Titi Aur a explicat că o regulă pe care toţi şoferi ar trebui să o aplice atunci când sunt la volan ar putea duce la evitarea producerii unui accident.

”Sunt, de multe ori, situații în care sunt obligat să frânez și să trag dreapta. Trăgând dreapta și frânând intru pe zonă mai puțin aderentă cu roțile din dreapta, ceea ce poate însemna dezechilibrarea mașinii. Dacă am ESP și mașina funcționează cu sisteme, în principiu oprește din derapaj, dar nu e sigur, pentru că dacă apucă să plece un pic mai tare, sistemele poate nu mai reușesc și trebuie să reacționez și eu”, a explicat Titi Aur la DC News.

La intervenția moderatorului care a punctat că ”în plus, nu știi cine vine din spate”, Titi Aur a explicat că ”aici avem regula că trebuie să te uiți la cel mult 6 secunde în oglindă”.

„Toate testele au demonstrat că dacă nu te-ai uitat în ultimele 6 secunde în spate, tu nu știi ce se întâmplă și în cazul în care trebuie să eviți să frânezi în mod special, instinctul tău spune să nu frânez brusc, că dacă intră ăla din spate în mine sau să nu trag dreapta sau stânga, că dacă am mașină. Regula spune că la cel mult 6 secunde trebuie să arunci o privire în oglindă. Acest lucru îl facem instinctiv, dar nu toți, iar unii nu știu că-l fac”, a continuat Titi Aur.

Totodată, Titi Aur a recomandat testul cutiei pusă în spate, care opturează oglinda.

”Vedeți de câte ori vă enervează, pentru că poate sunteți obișnuiți să vă uitați dar nu vă dați seama. Problema e la câte secunde, că dacă te uiți la 20 de secunde nu e bine, dacă te uiți o dată pe zi, nu e bine. Într-o situație când trebuie să frânezi sau să eviți, știi ce ai în jurul tău. E regulă de conducere defensivă, ar trebui învățată din școala de șoferi”, a mai spus instructorul de conducere defensivă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button