Important

FRUMUSETE | Uleiurile esentiale – vezi ce efecte au asupra tenului

In momentul de fata, cand lipidele sunt recunoscute a fi daunatoare pentru sanatate si cuvantul “grasime” are o conotatie negativa, uleiurile, sursa de unde ia nastere inamicul, sunt intelese gresit.

Unele uleiuri sunt baza salatelor delicioase, fara altele nu poate supravietui masina ta, insa cele cu care e musai sa te imprietenesti, daca nu ai facut-o pana acum, sunt cele extrase din plante.

Aceste minuni ale frumusetii pot indeparta machiajul, netezi ridurile si celulita, pot hrani unghiile si pielea.

Derivate din frunze, coji, seminte si fructe, uleiurile “sunt adaugate in produsele cosmetice, cu scop de emolient (uleiul de masline sau de palmier), cu scop de agent activ (uleiul de argan contine vitamina E), cu scop de parfum (uleiul de lavanda sau de coaja de portocala)”, explica dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul de Dermatologie Estetica Dermalife .

Uleiurile au o putere mare de penetrare. Ele intra cu usurinta prin peretele celulei, furnizandu-i vitaminele esentiale, oxigen si nutrienti. In plus, cateva picaturi de ulei esential in masca de fata pot transforma un produs obisnuit intr-o experienta spa. Totusi, depistarea tipului de ulei potrivit pielii tale poate fi derutanta, daca nu esti bine informata.

CUNOASTE-TI ULEIUL

Majoritatea uleiurilor esentiale sunt atat de puternice, incat trebuie sa fie diluate intr-un amestec de uleiuri din plante sau creme inainte de a fi aplicate pe piele. “Regula de mixare este ca formulele sa nu se «taie» si suspensia sa nu-si schimbe aspectul”. Pastreaza-le puterile depozitandu-le in locuri ferite de soare si caldura. Cauta amestecuri de calitate, in recipiente opace, din sticla.

Ai tenul gras?

De ce iti e teama sa aplici ulei pe fata? Uleiul, singur, nu-ti va provoca probleme. Comedoanele, chisturile, cosurile, punctele negre si albe sunt rezultatul mai multor factori diferiti, care includ hormonii, bacteriile, celulele moarte si acumularea acestora in pori. Si nu te stradui ca pielea ta sa devina uscata, ea poate percepe asta ca pe un semnal sa produca si mai mult ulei.

Cu toate ca dermatologii sunt reticenti in privinta recomandarii uleiurilor pentru pielea grasa, specialistii in aromaterapie spun ca, in timpul hidratarii cu produse fara ulei, poti incerca produse pe baza de uleiuri esentiale de jojoba, arbore de ceai, busuioc, eucalipt, lemn de cedru, chiparos, lamaie sau lavanda, recunoscute pentru normalizarea pielii grase, dar si ulei de salvie sau de lamaita, care incetinesc producerea sebumului de catre piele.

Ai probleme cu acneea? Exista uleiuri astringente, cu extract natural de rozmarin, dar nu se folosesc in stare pura, ci sunt prezente in produse cosmetice.

Uleiurile esentiale din citrice (bergamota, portocala, lamaie, verbina) pot provoca arsuri daca sunt aplicate pe pielea sensibila, imediat expusa la soare, deoarece contin bergaptene, care cauzeaza fototoxicitate.

 

bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page