Important

Filmul tragediei de la Ibăneşti. Patronul fabricii de cașcaval a sfârşit încercând să-şi salveze angajaţii

Accident de muncă tragic la o fabrică de lactate din comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani. Patru bărbaţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon, după ce au căzut într-un bazin cu apă reziduală. Unuia dintre angajaţi i s-a făcut rău în timp ce lucra la staţia de epurare, iar colegii săi au sărit imediat să-l ajute. Din păcate, la sosirea echipajelor de salvare, trei persoane erau deja decedate, iar cea de-a patra, a murit la scurt timp, la spital.

Trei dintre cele patru victime lucrau împreună la o fabrică de caşcaval din județul Botoșani. La un moment dat, unul dintre bărbaţi a intrat fără protecție într-un bazin de decantare, iar la scurt timp, gazele nocive l-au doborât la pământ. Speriaţi, alţi doi angajaţi, dar şi patronul firmei au încercat să-l ajute pe bărbat, însă au avut parte de aceeaşi soartă, scrie ObservatorNews.ro.

Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani: Cele patru persoane au fost scoase de pompieri şi preluate de echipajele medicale, aflate la faţa locului.

Danuț Panaitescu, medic SMURD: S-au continuat manevrele de resuscitare pentru fiecare dintre pacienți. S-au intubat pe rând.

Au murit încercând să-şi ajute colegul

Din păcate, după zeci de minute de resuscitări, trei dintre bărbaţi şi-au pierdut viaţa.

Danuț Panaitescu, medic SMURD: Unul dintre ei, după aproximativ 20 de minute, a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost preluat de elicopterul SMURD Iaşi şi dus la centrul universitar.

Romică Magopăț, primar Ibănești: Curăţau un spaţiu de decantare, şi din dorinţa de a se ajuta unii pe ceilalţi au decedat.

Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani: Una dintre ele era conştientă şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Cel de-al patrulea bărbat căzut în bazin a murit la spital

Bărbatul în vârstă de 43 de ani a ajuns la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi, însă, din nefericire, la scurt timp, s-a stins din viaţă.

Romică Magopăț: Este un eveniment nedorit. Este un eveniment tragic, foarte dureros pentru întreaga comunitate. Suntem trişti şi suntem solidari alături de familii, şi de toţi ceilalţi.

Poliţiştii, dar şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă urmează să stabilească toate circumstanţele tragediei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page