Local

Festivalul „Datini și obiceiuri din străbuni” o aduce pe Sofia Vicoveanca la Săveni în noaptea de Revelion – FOTO

În noaptea de Revelion, locuitorii orașului Săveni vor avea parte de o distracție cum n-a fost de multă vreme. Trecerea dintre ani va fi marcată de prima ediție a Festivalului „Datini și obiceiuri din străbuni”, la care vor participa artiști care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Sofia Vicoveanca, Brândușa Covalciuc Ciobanu și Valentina Tipa Lulciuc

Prima ediție a festivalului „Datini și obiceiuri din străbuni” va avea un caracter sincretic, îmbinând teatrul popular, dansuri, cântece și manifestări tradiționale în noaptea dintre ani. Potrivit organizatorilor, șirul activităților festive va debuta la ora 11:00 cu un spectacol cu obiceiuri populare, jocuri de măști, teatru haiducesc, reconstituiri ale unor momente istorice, piese dramatice cu elemente coregrafice.

De la ora 22.00 până la ora 24:00 vor avea loc concertele marilor artiste de renume național și internațional: Sofia Vicoveanca, Brândușa Covalciuc Ciobanu și Valentina Tipa Lulciuc.

„Teatrul popular românesc se concretizează prin aducerea în prim plan, pe scenă, a conflictelor autentice de viață, a unor eroi și producții dramatice izvorâte din inteligența omului obișnuit, pe care lupta vieții de zi cu zi îl relevă și îl desăvârșește. Această scenă a teatrului popular este menită să aducă un elogiu vieții în toate formele sale, cuprinzând simbolic toate etapele importante ale transformării omului. Nimic nu poate fi mai frumos în preajma sărbătorilor de iarnă decât întoarcerea la identitate, la conceptului de „acasă”, la fascinația simplității și bucuriei de a trăi. Suntem mândri că putem aduce laolaltă toate aceste elemente fundamentale pentru comunitatea noastră. La Mulți Ani ”, a declarat ReluTîrzioru, primarul orașului Săveni. „Festivalul va îngloba, din această primă ediție, toate manifestările tradiționale de iarnă pe care orașul le vă găzdui cu ospitalitate în următorii ani. Sperăm ca publicul să rămână cu amintiri plăcute, optimism și să pășească în Noul An cu veselie”, a spus Flavius Damean.

Evenimentul se va încheia cu un grandios foc de artificii pe măsura spectacolelor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page