Local

Expoziție în scop caritabil, în cadrul proiectului „Dar din dar se face Rai”. Zeci de copii s-au unit să ajute o botoșăneancă greu încercată – FOTO

Pe parcursul lunii februarie, Parohia Pacea din Botosani si Parohia „Sfantul Apostol si Evanghelist Luca” Nord Limena, Padova, Italia au desfășurat proiectul filantropic „Dar din dar se face Rai”, scopul principal fiind acela de a aduce o rază de lumină și de bucurie în viața unei botoșănence care are o cruce grea de dus. Mirela Mișcodan este paralizată de 15 ani și depinde în totalitate de ajutorul unei alte persoane. Anul trecut, femeia a cerut pentru prima dată ajutor în acest răstimp de când se află în suferință. Preoteasa Ana Maria Macuc, de la Parohia Pacea din Botoșani a reușit să strângă în proiectul menționat un număr impresionant de voluntari, printre aceștia profesori, părinți, copii, care s-au implicat peste puteri să împlinească scopul pentru care și-au unit forțele.

Duminică, proiectul s-a încheiat cu o expoziție de lucrări hand-made, cu vânzare, realizate de copii îndrumați de profesori și de părinți. Au fost expuse lucrari realizate cu multa dragoste de catre micuții implicati in proiect din Romania si Italia: icoane pe sticla, vitralii cu motive florale si religioase, picturi pe panza, tablouri cu flori, tablouri cu licheni, vase de lut pictate, magneti cu obiecte turnate si pictate din ceramica (ii romanesti, ingerasi, fluturi, buburuze s.a), farfurioare de lut pictate, brose tricotate in culorile tricolorului,felicitari si martisoare confectionate din diverse materiale, utilizand diverse tehnici s.a.

„Cu banii obtinuti (in jur de 10.000 lei) in urma desfasurarii celor doua expozitii cu vanzare in scop caritabil pentru d-na Miscodan Mirela din Botosani ( care in urma unui accident rutier sufera de 15 ani de tetraplegie, adica este paralizata aproape total de la gat in jos) ce au avut loc ieri la Parohia Pacea din Botosani si Parohia “Sfantul Apostol si Evanghelist Luca” Nord Limena, Padova, Italia, vom trage gaz separat in garsoniera in care locuieste dumneaei, ii vom cumpara o centrala termica foarte buna cu telecomanda, calorifere in bucatarie si in baie, unde in prezent nu are deloc si este foarte frig, o baterie pentru dus cu termostat care sa-i regleze temperatura la apa intrucat corpul dumneaiei nesimtind temperatura apei poate fi ori prea rece, ori mult prea fierbinte si daca vor mai ramane cativa banuti ii vom da d-nei Mirela pentru a-i folosi la ce urgente mai are. Astfel d-na Mirela va avea o temperatura constanta in garsoniera, pe care o va putea regla singura de la telecomanda, si va beneficia de apa calda oricand are nevoie. Urmand ca pe viitor, cu ajutorul oamenilor sufletisti, sa incercam sa mai obtinem fonduri pentru achizitionarea unui carut electric. Intrucat copiii participanti au fost foarte incantati de suma stransa in urma vanzarii articolelor confectionate de catre ei in luna februarie si bucurosi ca au putut prin munca lor sa ajute concret acest suflet greu incercat, si-au propus ca sa mai picteze si saptamana aceasta vitralii florale, icoane si vase de lut pentru a organiza si duminica viitoare, la Parohia Pacea din Botosani, dupa Sf Liturghie, inca o expozitie cu vanzare pentru a o ajuta in continuare pe d-na Mirela. Slava lui Dumnezeu pentru toate!”, a declarat preoteasa Ana Maria Macuc.

Proiectul filantropic „Dar din dar se face Rai”, desfasurat in parteneriat cu Parohia “Sfantul Apostol si Evanghelist Luca” Nord Limena, Padova, Italia, va continua prin realizarea pe viitor a mai multor activitati caritabile pentru copiii salvati de la avort din Botosani, dar și pentru persoanele aflate in dificultate.

„Atunci cand nu va mai fi pandemie se va face si un schimb de experienta cu copiii din ambele parohii, in sensul ca ai nostri copii vor merge in vizita in Italia, iar copiii din Italia ne vor vizita pe noi si vom desfasura impreuna vizite si anumite ateliere de lucru. Pe aceasta cale multumim din suflet tuturor celor implicati in proiect: preotilor si copiilor din cele doua parohii, parintilor, elevilor si profesorilor de la Scoala Nr. 13 si Palatul Copiilor din Botosani si tuturor celor care au cumparat articolele lucrate de catre copii. Ne bucuran ca impreuna am reusit sa aducem o raza de lumina si de bucurie in viata d-nei Mirela”, a mai precizat Ana Maria Macuc.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!