Local

Exercițiu în caz de urgență în această seară la Modern Calor!

În această seară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va organiza un exercițiu cu forțe și mijloace în teren. Acesta se va desfășura în incinta SC Modern Calor SA, începând cu ora 20.00.

Conform scenariului, în urma a două cutremure de 7 și 6,8 pe scara Richter, în municipiu Botoșani s-au înregistrat pagube majore, iar în incinta furnizorului de agent termic, s-au produs mai multe situații de urgență, fiind și victime.

Din cauza cutremurului, în zona sălii cazanelor și a motoarelor termice s-a produs o explozie, urmată de două incendii, iar mai mulți angajați au avut nevoie de ajutor medical.

Alte două persoane, care executau lucrări de mentenanță la nivelul turnului din interiorul obiectivului, la o înălțime de aproximativ 40 de metri, nu au mai putut să coboare deoarece scara de acces nu mai prezinta siguranță.

Pe timpul efectuării unor lucrări de escavație la conductele din apropierea bazinului de rezervă apă tehnologică, a fost descoperit un element de muniție neexplodată din timpul conflictului armat.

Persoanele care își desfășoară activitatea în zonă sau cetățenii care vor trece prin apropierea locului trebuie să știe că este vorba despre un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button