EVENIMENT | Simpozion internaţional: “GRIGORE VIERU, poet al sufletului românesc”. FOTO!

Astăzi și mâine,  elevii din Botoșani și oameni de cultură de pe ambele maluri ale Prutului, oameni de cultură din Chişinău, apropiaţi ai poetului basarabean, participă la un simpozion internațional intitulat “Grigore Vieru, poet al sufletului românesc”, organizat de Liceul cu Program Sportiv din Botoșani.

A patra ediție, organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic şi Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu”, și-a propus să stimuleze interesul elevilor şi cadrelor didactice din ţară, dar şi din străinătate, pentru cunoaşterea şi valorificarea operei lui Grigore Vieru.

Lucrările au fost deschise astăzi, la Liceul cu Program Sportiv, al cărei sală a Centrului de documentare şi informare (CDI) este de astăzi  Aula”Grigore Vieru”.

“Am reuşit să semnăm şi un parteneriat între Direcţia Generală de Educaţie, Tineret şi Sport din Chişinău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Este, de fapt, o continuare a activităţilor noastre, a schimburilor de experienţă pe care le desfăşurăm de câţiva ani.  Suntem frapaţi de importanţa care i se acordă poetului Grigore Vieru vcare, prin inima sa, a unit cele două maluri ca noi să ne simţim un neam, o ţară” a declarat Natalia Străjescu, din cadrul Direcţiei Generale de Educaţie, Tineret şi Sport din Chişinău .

Trebuie să apreciem că Liceul cu Program Sportiv perseverează de la an la an. Acest simpozion nu face decât să sublinieze identitatea românilor. ” a declarat prof. Mihaela Huncă, inspectorul şcolar general al IŞJ.

Pe parcursul celor două zile sunt programate recitaluri, spectacole de muzică şi poezie, alocuţiuni şi conferinţe, lansări de carte. 

“Venim de acasă de la Grigore Vieru, acasă la Mihai Eminescu. Venim de la consăteanul nostru, care este cel mai mare român al tuturor românilor. Apreciem că românii de aici fac foarte multe pentru Grigore Vieru şi le recomand să viziteze baştina lui, unde a fost începutul, unde a scris primele cuvinte” a spus primarul satului Pererita, Anatol Ciobanu.

Eminescu este născut în ianuarie, începătura…Vieru este născut în februarie… de nişte ani încoace creşte şi steaua lui. Cândva, cu ani în urmă, am sărbătorit acasă la Grigore Vieru, alături de alţi oameni de cultură, zilele noastre de naştere. Astăzi sărbătorim aici, culmea, nu la o instituţie de cultură ci la un liceu sportiv!  ” a remarcat scriitoarea Lucia Olaru Nenatti.

Simpozionul va continua mâine cu  un concurs de recitare poezii din creaţia poetului Grigore Vieru, „Iubesc poezia”.

De la an la an calitatea activităţii noastre a crescut. Pentru concurs am primit peste 600 de lucrări ale copiilor de la Botoşani, dar şi din alte judeţe ale ţării şi din Basarabia, care urmează să fie jurizate, deci ne bucurăm de o foarte mare popularitate! Mulţi se întreabă de ce tocmai Liceul cu Program Sportiv îl omagiază pe Grigore Vieru? Pentru că aşa au simţit copiii, cadrele didactice de aici, pentru că ne regăsim înn opera sa şi pentru că el este aproape de sufletul nostru!” a declarat prof. Ioan Huncă, directorul Liceului cu Program Sportiv Botoşani.

simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (36) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (33) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (32) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (31) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (29) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (28) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (26) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (24) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (23) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (22) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (21) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (20) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (19) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (18) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (17) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (16) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (15) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (14) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (13) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (12) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (11) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (10) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (8) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (7) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (6) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (2) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi (1) simpozion-grigore-vieru-hunca-nenati-maria baciu-elevi

One Response to EVENIMENT | Simpozion internaţional: “GRIGORE VIERU, poet al sufletului românesc”. FOTO!

  1. Lia says:

    Felicitari. Daca se vrea se poate sustine cultura. Doar prin astfel de activitati ne putem face cunoscut judetul, orasul, chiar si acest liceu.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close