Important

EVENIMENT | O persoană a fost rănită, iar 16 apartamente au fost avariate în urma unei explozii in IASI

O persoană a fost rănită, iar 16 apartamente au fost avariate, sâmbătă dimineaţă, în urma unei explozii care a avut loc într-un bloc cu patru etaje din cartierul ieşean Dancu, locatarii susţinând că deflagraţia s-ar fi produs din cauza unei centrale de apartament defecte.

Explozia s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 5.00, într-un apartament al unui bloc cu patru etaje din cartierul ieşean Dancu.

În urma deflagraţiei, extrem de puternică, o persoană a fost rănită, suferind arsuri de gradele II şi III, aceasta fiind transportată la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

De asemenea, au fost avariate 16 apartamente din blocul respectiv, precum şi mai multe maşini parcate în zonă.

“În prezent se fac cercetări la faţa locului, nu putem preciza cauzele exploziei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Spiridon.

Locatarii blocului susţin că au simţit vineri seară un miros puternic de gaz în imobil şi că la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie din cadrul E.ON.

“Explozia s-a petrecut într-un apartament. Toată lumea spune că este din cauza unei centrale termice din apartamentul unui vecin. Am chemat aseară (vineri seară – n.r.) o echipă de la E.ON să facă verificări, pentru că era miros de gaz puternic. Au făcut verificări şi apoi au plecat”, a declarat un locatar din blocul respectiv, al cărui apartament a fost afectat.

În urma exploziei, locatarii au fost evacuaţi, iar zona a fost împrejumuită. Totodată, zeci de locatari din blocurile învecinate au ieşit din case, speriţi de bubuitura puternică.

Reprezentanţi ai ISU, E.ON Gaz, Ambulanţei şi SMURD se află la faţa locului, iar alimentarea cu gaz metan şi curent electric a fost oprită în zonă.

Autorităţile au anunţat demararea unei anchete în acest caz, pentru a stabili cauza deflagraţiei.

MEDIAFAX

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page