EvenimenteImportant

EVENIMENT | Duminică seară, semifinala Eurovision are loc la Iași

Prima semifinală a Eurovision România se va desfăşura în această dumincă la Iaşi, spectacolul organizat de către TVR urmând să aibă loc la Sala Polivalentă, aproximativ 2.000 de spectatori urmând să fie prezenţi în sală. Show-ul va fi deschis de trupa ieşeană The Sky Dance Company, 11 dintre semifinalişti urmând apoi să concureze pentru un loc la Finala Selecţiei Naţionale.

Muzica pare să-i fi unit pe Maricel Popa şi Mihai Chirica

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc ieri, pe 25 ianuarie, la Palatul Culturii din Iaşi, organizatorii au dezvăluit o parte dintre surprizele pregătite pentru spectatori şi telespectatori, dar şi modul în care se va desfăşura competiţia de la Iaşi. La conferinţa de presă organizată de TVR au participat şi Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dar şi primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

În cadrul conferinţei de presă, Maricel Popa a ţinut să mulţumească Primăriei Muncipiului Iaşi pentru colaborarea dintre cele două instituţii în realizarea semifinalei de la Iaşi.

„Pentru prima oară are loc o semifinală la Iaşi, ne dorim să concretizăm acest eveniment şi vă propunem, cu dumneavoastră şi cu domnul primar, să organizăm o finală la Iaşi pentru că Iaşul merită“, a arătat Maricel Popa, care a menţionat că s-au dat deoparte neînţele­gerile politice pentru a rea­li­za această etapă a Eurovi­sionului la Iaşi, mulţumind totodată Primăriei Munici­piului pentru colaborarea cu Consiliul Judeţean în realizarea acestui eveniment.

Evenimentul este realizat de Televiziunea Română, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi, cele două instituţii ieşene asigurând o parte din logistică, dar şi o parte din finanţarea semifinalei de la Iaşi.

Ce surprize au fost pregătite pentru semifinala de la Iaşi

Organizatorii semifinalei de la Iaşi au anunţat în cadrul conferinţei de presă care a avut loc în cursul zilei de ieri la Palatul Culturii din Iaşi că vor fi restricţii de duminică seara în ceea ce priveşte traficul auto, spectatorii care vor fi prezenţi la Sala Polivalentă fiind sfătuiţi să-şi lase maşinile acasă.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă de ieri au fost anunţate surprize pentru cei care vor fi duminică în sală, întreaga scenă fiind construită de către TVR. Astfel, spectatorii vor putea privi spectacolul pe 12 monitoare imense, vor putea asista la un spectacol de lumină şi grafică, reprezentanţii TVR anunţând va fi creată „atmosfera unui basm modern“.

Spectacolul de la Iaşi a fost imaginat de către regizorul Dan Manoliu, iar în premieră pentru Eurovision, „camera verde“ în care vor sta cei 11 artişti şi formaţii fiind amplasată pe scenă, iar întreg ansamblul va fi amplasat în mijlocul spectatorilor şi va fi vizibil 360 de grade. De asemenea, grafica este semnată de o echipă care s-a ocupat şi de Untold, Electric Castle, Neversea, Awake, iar luminile proiectate de 200 de capete inteligente vor fi dirijate de light designer-ul Sergiu Ardelean.

Cum se va desfăşura concursul

Duminica aceasta,11 artişti şi trupe vor concura la Iaşi pentru unul dintre cele şase locuri la Finala Naţională. Cinci dintre artişti vor fi selectaţi de către un juriu format de specialişti, urmând ca telespectatorii să poată desemna încă un artist dintre cei şase rămaşi. Spectatorii şi telespectatorii vor putea asculta piesele Destin – Trooper, The Call: Dynasty Of Love – Berniceya, Rock This Way – Ommieh & Anakrisez, Skyscraper – Teodora Dinu, Without You (Sin Ti) – Dya & Lucian Colareza, Weight Of The World – Nicola, The Way It Goes – Steam, Underground – Vaida, We Are The Ones – Claudiu Mirea, Song Of My Heart –  The Four şi Army Of Love – Bella Santiago. Tânăra artistă Iuliana Beregoi va susţine apoi un recital special la finalul concursului.

Show-ul va fi prezentat de cunoscutul artist Aurelian Temişan şi vedeta TVR Ilinca Avram, urmând să fie transmis în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR MOLDOVA şi online, pe TVR+.

Următoarea semifinală va avea loc la Arad, pe 10 februarie, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria“, iar finala naţională va avea loc pe 17 februarie, la Bucureşti, informează www.ziaruldeiasi.ro .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page