DiversePublicitate

Ești responsabil cu întreținerea mașinilor familiei? 3 aspecte la care trebuie să fii atent!

Majoritatea familiilor din zilele noastre, mai ales dacă au în sânul lor și copii majori, dețin două sau mai multe mașini pentru ca acestea să fie utile pentru toți. Fiecare membru al familiei are programul său, diferit de ceilalți, iar în această situație deținerea mai multor mașini este necesară. Totuși, chiar dacă fiecare membru al familiei se folosește de mașina proprie, există unul singur care este responsabil cu întreținerea tuturor vehiculelor. Verificările periodice, realizarea schimburilor necesare, reparațiile, dacă este cazul, cad pe umerii unui singur membru care este mai experimentat sau atras de aceste aspecte.

Alegem siguranța pentru familia noastră 

         

Dacă ești responsabil de îngrijirea mașinilor familiei trebuie să fii atent la unele aspecte pentru ca ceilalți membri să poată folosi liniștiți și în siguranță mașinile. Faptul că există un membru al familiei atent la toate mașinile, asta nu îi scutește pe ceilalți de a fi responsabili cu vehiculele lor.

  1.     Asigurarea

Pentru a circula regulamentar, asigurarea mașinii trebuie să fie valabilă. Uneori, din grabă, din neatenție, putem uita să verificăm valabilitatea asigurării, atunci este bine să avem pe cineva lângă noi care să fie atent la aceste detalii. Totuși, indicat ar fi ca fiecare membru al familiei să fie responsabil cu actele mașinii și să nu circule cu asigurarea sau vinieta expirate.

  1.     Roțile

Chiar dacă nu avem prea multe cunoștințe despre mașini și mecanică, există verificări pe care le poate face oricine și care sunt importante pentru a circula în siguranță. Nivelul uleiului, presiunea din roți, starea cauciucurilor sunt verificări pe care le poate face oricine și care sunt foarte importante. De exemplu, folosirea unor cauciucuri uzate poate fi periculoasă deoarece afectează aderența mașinii și scade eficiența în momentul frânării. Deteriorarea anvelopelor în timp este inevitabilă, de aceea este important să achiziționăm cauciucuri noi de la magazine de specialitate. Există unele dimensiuni uzuale, care sunt folosite cel mai des pe unele tipuri de mașini. Dacă ești în căutarea unor anvelope 225 50 r17 sau oricare altă mărime, intră pe E-roti.ro și alege dintr-o gamă variată de produse de calitate. Există diferite modalități de a verifica uzura anvelopelor, important este să fim atenți la adâncimea benzii de rulare care trebuie să fie mai mare la cauciucurile de iarnă decât la cele de vară. De asemenea, urme de uzură pot apărea și pe exteriorul benzii de rulare. Dacă semnele de deteriorare sunt evidente, atunci este necesar să investești într-un set nou de cauciucuri.

  1.     Verificările periodice

La  un anumit interval de timp mașina trebuie dusă în service pentru verificări periodice, schimburi necesare și reparații, dacă situația o impune. Aceste verificări și schimburi trebuie realizate de oameni profesioniști care au uneltele necesare. De asemenea, este important ca piesele care trebuie să fie achiziționate să fie noi și de calitate pentru a fi siguri că ceilalți membri din familie vor circula în siguranță cu mașina. Chiar dacă unele schimburi și reparații pot deveni destul de costisitoare, prețul plătit este nesemnificativ atunci când este vorba de siguranța celor dragi.

Prin urmare, dacă cei dragi se bazează pe tine pentru întreținerea și verificarea mașinilor folosite de familie, este important să ții cont de aspectele mai sus menționate.

 

   Sursă foto:pexels.com

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button