EDUCAŢIE | Şcoala Europeană 2016

 

 Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar, continuă şi în anul şcolar 2015-2016 competiţia pentru obţinerea certificatului “Şcoală Europeană”.

Aflată la cea de a XIII-a ediție, această iniţiativă a Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice se bucură de recunoaştere din partea instituţiilor europene.

Ediţia din 2014 s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Parlamentului European.

La cele 12 ediţii de până acum (2004-2015) au participat 1677 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării și 436 dintre acestea au primit certificatul şi trofeulŞcoala Europeană“.

“Această competiţie se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Certificatul “Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut” a declarat Mihaela Huncă, inspector scolar general.

Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Etapele competiţiei:

  • 25 martie 2016 (data poştei): termenul limită pentru trimiterea candidaturilor;
  • 4-8 aprilie 2016: evaluarea candidaturilor;
  • mai 2016: acordarea certificatelor, în cadru festiv.

Dosarul de candidatură va conține: formularul de candidatură şi avizul I.Ş.J. Botoşani de participare la Competiţia Naţională “Şcoala Europeană, disponibile pe site-ul M.E.N.C.Ş., un portofoliu ilustrativ, copii ale Proiectului de dezvoltare instituţională şi Planurilor manageriale anuale 2013-2014, 2014-2015 şi 2015-2016.

Candidaturile vor fi trimise prin poştă la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ialomiţa, cu menţiunea “Pentru Competiţia Naţională Şcoală Europeană, ediţia 2016“.

Inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale acordă consultanţă şcolilor la întocmirea dosarelor de candidatură.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close