Editorial

EDITORIAL | Apare marele “Cap de Porc” din Botoșani

Săptămâna trecută, m-am nimerit la fapt de seară în Aeroportul Otopeni, în plin freamăt general. Toate televiziunile erau prezente la fața locului, prin reprezentanții lor. Unghiuri optime de filmare erau pregătite cu grijă, sonorul era reglat pentru a părea catifelat… Nimic nu era lăsat la voia întâmplării. Căci pe aeroport urma să apară un înalt oaspete, iar momentul pășirii sale pe pământul românesc trebuia marcat cum se cuvine.

La început, estimând desfășurarea mediatică de forțe, m-am gândit că poate vine chiar Iisus în vizită pe la noi. Apoi, gândindu-mă că acest lucru este totuși puțin probabil, mi-am zis că vine sigur Papa, cu alaiul lui de cardinali. Sau vreun alt trimis al Domnului pe pământ: vreun actor american, vreun scriitor francez, vreun tenismen sau fotbalist.

În ultimul moment, un domn polițist m-a scos din întuneric: în aeroport urma să apară un mare interlop român repatriat pentru a fi băgat la pușcărie. Un criminal care a vorbit lumii întregi despre România, prin nenorocirile pe care le-a comis în lume. Interlopul era marele, irepetabilul, inegalabilul Ion Clămparu, originar de prin Botoșăni. Zis, ca un suprem omagiu, Cap de Porc, știut fiind că neamul nostru stimează acest animal până la uitarea de sine.

Când marele Cap de Porc a apărut, operatorii și reporterii s-au repezit spre el, pentru a-i filma chipul unic și a-i smulge o scurtă declarație filozofică, unică și ea. Din păcate, aceste intenții nu s-au putut materializa, marele interlop având trasă o glugă peste distinsul său cap de porc.

V-am relatat această secvență, pentru a vedea încă o dată cum mass-media din România transformă în vedetă orice borâtan analfabet din Botșăni, ca să aibă tineretul de unde să-și aleagă modelele de urmat în viață. Un inventator sau un artist nu s-ar bucura în veci de o asemenea primire din partea presei pe Aeroportul Otopeni.

Sursa: monitorulsv.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!