Alte sporturiInternationalSport

Două medalii de aur pentru botoșăneanca Loredana TOMA la Campionatul Mondial de la Bogotá – FOTO

Multiplă medaliată la campionatele europene şi mondiale şi aleasă de Federaţia Europeană de Haltere drept cea mai bună halterofilă a anului 2021, botoșăneanca Loredana TOMA a cucerit, ieri noapte, încă două medalii de aur, la smuls și total, în cadrul categoriei 71 de kilograme a Campionatului Mondial de la Bogotá, Columbia.
Cu 119 kilograme la smuls, Loredana Toma a stabilit un nou record mondial de seniori. La aruncat, tânăra sportivă formată la Clubul Sportiv Botoșani, s-a clasat pe locul 4. La startul întrecerii din cadrul categoriei 71 de kilograme s-au înscris 50 dintre cele mai bune sportive ale lumii!
Andreea Cotruţa, legitimată la CS Botoșani, s-a clasat pe locul 4 la total în cadrul categoriei 55 kilograme, o performanță remarcabilă la prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024.
 În întrecerea de la Bogotá, la care au participat 537 de sportivi din 93 de ţări, România, cu o delegație formată din şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin, a cucerit trei medalii, două de aur prin Loredana Toma și una de argint câştigată de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei 49 de kilograme.

2022 IWF WWC BOGOTÁ COLOMBIA

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button