IncendiuLocal

Două incendii la Botoșani din cauza coşurilor de fum necurățate de funingine

Atenție la coșurile de fum necurățate de funingine!

Casele a două familii din municipiul Botoșani și Roma au fost în pericol, seara trecută, din cauza unor incendii care au izbucnit în jurul coșului de fum.

Pompierii au intervenit prompt și au stins flăcările înainte de a produce pagube materiale însemnate.

Ambele evenimente s-au produs din cauza funinginei depuse pe pereții din interiorul coșurilor de fum, care s-a aprins.

Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button