InfractionalLocal

Dosar penal pentru deținătorul unui magazin de haine din Botoșani

La data de 25 august 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite în domeniul criminalității de natură economico-financiară.

Astfel, polițiștii au desfășurat activități de control în municipiile Botoșani și Dorohoi și în orașele Săveni și Darabani, fiind verificați 13 agenți economici care comercializau produse de proveniență asiatică.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale, privind obligația utilizării aparatelor de marcat electronice, în valoare de 34.500 de lei și au fost confiscați 5.600 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

Totodată, polițiștii au confiscat 30 de articole vestimentare care purtau inscripțiile unor mărci înregistrate, pentru care entitatea economică verificată nu deţinea documente legale de provenienţă şi cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page