InfractionalLocal

Documente false, procurate cu 400 de euro, descoperite de poliţiştii de frontieră din PTF Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privința unui cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere fals.

 

În data de 4 iunie a.c., în jurul orei 07.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din țară, pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 51 de ani.

La controlul de frontieră, pe lângă documentule de identitate, bărbatul a prezentat și un permis de ședere eliberat pe numele lui de autoritățile din Polonia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de ședere nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul în cauză prin intermediul unui concetățean, contra sumei de 400 euro,  acesta fiindu-i necesar pentru a se putea angaja, în Polonia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page