Diverse

DIVERSE | Tratamente naturiste pentru migrene

Migrena este o suferință cronică caracterizată prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Poate să apară o dată sau de două ori pe an sau de mai multe ori pe lună.

Migrena este cea mai frecventă cauză pentru durerile severe de cap – aproximativ 20% dintre femei și 6% dintre bărbați sunt afectați. Acestea sunt asociate de regulă cu alte simptome (greață, vărsături, sensibilitate la lumină sau la zgomot). În general sunt agravate de activitatea fizică sau determină evitarea activității fizice.

Înainte de a apela la calmante, îți prezentăm o serie de tratamente naturiste împotriva migrenelor!

Tratamente naturiste pentru migrene – infuzie de mușețel

Mușețelul reduce intensitatea și frecvența durerilor de cap. Bea în fiecare dimineață o cană de ceai de mușețel pe stomacul gol. Efectul benefic al mușețelului se instalează după câteva luni, însă este de durată.

Tratamente naturiste pentru migrene – ghimbir

Pe lângă faptul că are un rol important în tratarea afecțiunilor digestive, ghimbirul s-a dovedit eficient și pentru tratarea migrenelor, beneficiu care se datorează proprietăților sale antiinflamatoare. Așadar, ori de câte ori te doare capul bea o ceașcă de ceai de ghimbir și vei vedea rezultate vizibile în scurt timp.

O altă variantă este ca, la primele semne ale apariției migrenei, să consumi o jumătate de linguriță de ghimbir ras sau să mesteci 1 cm de rădăcină. Este demonstrat faptul că ghimbirul contribuie la prevenirea migrenelor, prin blocarea prostaglandinelor.

Tratamente naturiste pentru migrene – salcia

Decoctul din scoarţa de salcie este cel mai eficient remediu împotriva durerilor puternice de cap. De fapt, dacă bei o cană cu decoct, migrena dispare în cel mult o jumătate de oră, susţin specialiştii. Explicaţia este că scoarţa de salcie conţine salicină, substanţă cu efect analgezic, care stă la baza aspirinei.

Cu toate acestea, salcia este lipsită de efectele adverse ale aspirinei. Prepară decoctul dintr-o lingură de scoarţă măcinată şi 250 ml de apă. Pune la fiert ceaiul timp de 10 minute şi strecoară. Poţi bea până la două-trei căni cu decoct într-o zi.

Tratamente naturiste pentru migrene – frunze de dafin

Frunzele de dafin au fost utilizate secole de-a rândul ca remedii împotriva durerilor de cap. Datorită conţinutului lor bogat în substanţe cu efect analgezic, frunzele de dafin pot fi utilizate ca medicamente naturale pentru tratarea migrenelor de orice fel.

Prepară un ceai din trei-patru frunze de dafin la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute şi bea ceaiul de două ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru migrene – busuioc și schinduf

Busuiocul este recunoscut pentru proprietatea de a reduce tensiunea de la nivelul capului indusă de migrene şi, de asemenea, de a înlătura senzaţia de greaţă care însoţeşte durerile puternice de cap.

Este de preferat realizarea unui amestec de busuioc uscat şi schinduf. Câte două linguriţe din fiecare plantă se pun într-un litru de apă şi se lasă o noapte la macerat. Se beau maximum două căni pe zi.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!