Diverse

DIVERSE | Ţi-a ieşit un furuncul? Iată ce remedii sunt de ajutor!

Cauzat de infecţiile bacteriene, de unele boli sau favorizat de anumite tratamente medicamentoase, furunculul se numără printre afecţiunile pielii care poate produce disconfort. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt remediile care te ajută să scapi de furuncul!

Infuziile cu cicoare

De leac în furuncule sunt infuziile şi decoctul din rădăcină de cicoare, care are proprietăţi terapeutice contra bacteriei stafilococul auriu şi a altor infecţii stafilococice.

Ai nevoie de 15-30 g de plantă la 1 litru de apă. Fierbe amestecul timp de 5 minute şi lasă la infuzat aproximativ 15 minute. E bine să bei câte o ceşcuţă din această infuzie înainte de fiecare masă principală. Poţi consuma sirop de cicioare, pentru aceleaşi efecte benefice asupra sănătăţii.

Cum prepari siropul? Pui la fiert infuzie de cicoare cu zahăr, în părţi egale, şi lasă la fiert până se obţine consistenţa siropului. Din acest amestec iei câte o liinguriţă de 2-3 ori pe zi, pentru efecte depurative.

Cataplasmele cu pătlagină sau foi de varză

Eficient în tratamentul infecţiilor este morcovul ras, pe care îl poţi aplica pe zona cu probleme sub formă de cataplasmă. Frunzele de pătlagină sau foile de varză strivite, presărate cu făină de in sau miez de pâine, dar şi cataplasmele cu frunzele de nalbă opărite sunt recomandate în caz de furuncule.

De asemenea, se pot face cataplasme cu smochine tăiate jumătăţi, care se fierb în lapte sau apă şi se aplică direct pe furuncule. Aceeaşi metodă se aplică şi pentru florile de soc fierte, 10 g la 100 ml apă.

Eficientă în tratamentul furunculelor este şi pasta din partea albă a prazului, care se zdrobeşte şi se amestecă cu puţină apă îndulcită.

Remediu din bătrâni

Fie că ţi-a ieşit un furuncul sau ai făcut panariţiu, cataplasma cu miez de pâine înmuiat în lapte şi amestecat cu gălbenuş de ou face minuni în tratamentul infecţiilor.

Fă cataplasme cât mai des cu această pastă şi vei vedea că furunculul va dispărea în scurt timp.

Ceapa

Un alt remediu natural care te scapă de un furuncul este ceapa. Curăță o ceapă, spal-o și tai-o în două. Încălzește o jumătate în cuptor. După ce o scoți, desprinde câteva foi și aplică-le pe furuncul. Înfășoară zona cu pansament și lasă să acționeze 5–6 ore.

Ceaiul negru

Ceaiul negru ajută la coacerea furuncului și contribuie la vindecarea acestuia. Pune câteva lingurițe de ceai negru măcinat într-un tifon și scufundă-l într-o cană cu apă fierbinte. Aplică cataplasma pe furuncul. Las-o să acționeze aproximativ jumătate de oră. Repetă operațiunea după câteva ore.

Nu stoarce furunculul!

Odată pentru că ţi-ai face mai mult rău decât bine, punguţa cu puroi se va extinde şi va infecta şi alte zone. În al doilea rând pentru că durerea este mult prea mare.

De regulă, furunculul se prezintă sub forma unei umflături de culoare roşie, care ajunge să măsoare şi peste 1 cm în diametru.
Evident, începe să crească şi devine dureros atunci când se colectează mai mult puroi. Iar acumularea de puroi durează şi mai mult de o săptămână.

Vestea bună este că, în general, un furuncul trece în aproximativ două săptămâni. După ce se colectează puroiul şi se formează un vârf alb, capul, furunculul poate fi curăţat.

Dacă ai noroc şi nu te confrunţi cu unul de mari dimensiuni, să ştii că este posibil să nu-ţi rămână semn. În caz contrar, în locul infectat va rămâne o cicatrice.

Există cazuri în care este necesară intervenţia chirurgicală, pentru a deschide porţiunea afectată de infecţie şi pentru a o drena (adică a permite puroiului să se scurgă).

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page