Diverse

DIVERSE | Te-ai mutat în casă nouă? 3 lucruri pe care TREBUIE să le faci imediat după amenajarea locuinței

Mutatul într-o locuință nouă este întotdeauna o experiență frumoasă. Frumoasă, dar problematică dacă nu te ocupi cum trebuie de toate detaliile pe care le implică o astfel de acțiune. 

Nu te muți de multe ori în viață, dar când o faci ai nevoie simț organizatoric bine dezvoltat, de răbdare, de multă energie și de optimism. Mutatul tuturor lucrurilor dintr-o casă în alta implică mult oboseală și multă agitație, însă sentimentul pe care îl ai când te vezi în noul spațiu de locuit, începând o nouă poveste în viață, este ceva inedit, pentru care merită tot efortul. Schimbarea unei locuințe nu presupune doar aducerea și aranjarea obiectelor personale în noul cămin. Sunt anumite lucruri esențiale de care trebuie să te ocupi imediat cum scapi de amenajarea mobilierului pentru a avea un trai liniștit în noua casă.

Iată-le pe cele mai importante:

 

  • Interesează-te și află detalii despre noii tăi vecini

 

Când te muți într-un bloc nou trebuie să fii politicos/plicticoasă cu toată lumea. Cel puțin la început, pentru a afla ce fel de oameni trăiesc cu tine în același imobil. Încearcă să discuți, dacă se ivește ocazia, cu cât mai mulți vecini pentru a vedea ce fel de oameni sunt. Poți întreba și administratorul blocului de vecini, dar nu sunt șanse mari că-ți va da multe detalii despre ei. Este bine să știi pe cine ai în preajma casei tale. Treptat, vei descoperi aproape totul despre ei, dar până atunci nu strică să-ți faci o idee încă din primele zile.

 

  • Protejează-ți în mod corespunzător locuința nouă

 

Te-ai mutat într-o zonă diferită a orașului și încă nu ai ajuns să-ți cunoști atât de bine vecinii încât să ai încredere că nu-ți vor face probleme. Nu ai habar, deocamdată, nici de cât de liniștită, agitată, sigură sau periculoasă este zona în care se află casa ta, așa că trebuie să iei măsuri de precauție și să-ți instalezi un sistem de supraveghere video pentru confortul psihic. Cel mai bine este să alegi sisteme mixte, ce se montează atât în interior casei, cât și în exterior. Asadar, aceste sisteme de supraveghere video îți oferă un randament maxim, au funcții speciale de înregistrare doar când sesizează mișcare (pentru a economisi spațiul de pe Hard Disk) și îți dă șansa să-ți monitorizezi locuința de la distanță, cu un dispozitiv fix (laptop, PC) sau mobil (tabletă, smartphone) conectat la internet. Practic, oriunde te-ai afla, poți vedea în timp real ce se petrece în zona casei tale.

 

  • Ai schimbat adresa, schimbă și buletinul

 

Conform prevederilor legale, oricine își schimbă domiciliul stabil este obligat să-și schimbe și buletinul. Așa că dă o fugă până la secția de poliție de care aparții cu noua adresă pe care o ai și solicit schimbarea actului de identitate. Legea spune că ai obligația să faci acest lucru în termen de 15 zile de când s-a întâmplat mutarea propriu-zisă. Dacă amâni momentul, riști să fii sancționat/sancționată cu o amendă cuprinsă între 40 lei și 80 lei.

Gata, acum că ai făcut aceste lucruri, ai locuința amenajată și în siguranță, te poți bucura din plin de noul apartament și poate că n-ar strica să începi să faci pregătirile pentru petrecerea de casă nouă. Nu se poate fără celebrarea frumosului acestui moment!

sursa foto : shutterstock

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page