Diverse

DIVERSE | Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului

Când cartilajul articular îmbătrâneşte, se instalează afecţiunile reumatice. Acestea sunt favorizate de frig, obezitate, suprasolicitare, dar şi de vârsta înaintată a pacientului. Odată instalate, bolile reumatice nu se vindecă, dar simptomele pot fi mult ameliorate cu ajutorul tratamentului.

Odată ce afecţiunea s-a instalat trebuie luate în calcul toate metodele de prevenire a reumatismului. Odată ce afecţiunea s-a instalat trebuie luate în calcul toate metodele de prevenire a reumatismului.

Pe lângă tratamentul de bază stabilit, medicul specialist poate prescrie câteva şedinţe de fizioterapie şi kinetoterapie, precum și tratamente cu împachetări sau masaj realizate în stațiunile balneare.

Iată, așadar, câteva stațiuni balneare unde se poate trata reumatismul!

Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului – Lacul Amara și Vatra Dornei

Amara este una dintre cele mai frumoase stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului, fiind situată în sudul țării, la aproximativ 7 kilometri de localitatea Slobozia (Ialomița). Apa lacului Amara conține sulfat, clorură de sodiu și de magneziu, în timp ce nămolul din lac conține 40% substanțe organice și același procent de minerale.

Aici pot fi tratate reumatismele articulare și degenerative prin împachetări cu nămol cald, cataplasme cu nămol rece, băi cu ape minerale și nămol sau hidroterapie. De asemenea, se pot realiza împachetări cu parafină câte 20-30 de minute, zilnic.

Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului – Băile Felix

Situată în Bihor, la aproximativ 8 kilometri de Oradea, stațiunea balneară Băile Felix este una dintre cele mai mari din țară și oferă o priveliște minunată. Aici, reumatismele pot fi tratate prin cure specifice cu ape termale, electroterapie etc., în funcție de tipul de afecțiune al pacientului.

Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului – Băile Herculane

Reumatismul mai poate fi tratat, cum altfel, în cea mai veche stațiune românească, Băile Herculane din județul Caraș-Severin. Aici, apele cu proprietăți curative se împart în trei categorii: ape minerale clorurosodice, bicarbonatate, slab sulfuroase; ape clorurosodice, bicarbonatate, calcice și ape clorurosodice, bromoiodurate, sulfuroase.

Procedurile recomandate în tratamentul afecțiunilor reumatice sunt băile cu ape termale termosulfuroase, aerosolii, hidroterapia și electroterapia.

Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului – Govora, Olăneşti, Bazna, Sărata Monteoru

Pentru bolnavii de reumatism, se recomandă o cură externă cu ape iodurate (băi zilnice, în bazine special amenajate, în staţiuni), cel puţin o dată pe an, timp de 18-20 de zile. Tratamentul e bun şi pentru vasodilataţie şi scăderea tensiunii arteriale.

Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului – Eforie Nord, Lacul Techirghiol

Apa sărată a lacului Techirghiol, nămolul sapropelic din lac, cărora li se adaugă climă bogată în aerosoli salini, sunt principalii factori curativi în bolile reumatice. Astfel, printre procedurile cu virtuți terapeutice în tratarea reumatismului se numără băile calde cu apă sărată, băile și împachetările calde cu nămol, aerosolii, electroterapia și hidroterapia.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page