DIVERSE | Sarea în alimentaţia tinerilor le face inima vulnerabilă

Adolescenţii care consumă sare în cantităţi mai mici au tensiunea arterială redusă şi, implicit, riscuri mai mici de a suferi un atac de cord la maturitate sau de a se confunta cu boli de inimă.

Specialiştii Asociaţiei Americane a Inimii au analizat cauzele bolilor de inimă şi au descoperit că reducerea cantităţii de sare consumate zilnic chiar şi cu trei grame are efecte benefice asupra sănătăţii inimii:

– reduce numărul tinerilor hipertensivi într-un procent cuprins între 44 şi 63%

– scade numărul hipertensivilor cu vârste între 35 şi 50 de ani într-un procent aflat între 30 şi 43%

– previne schimbarea percepţiei tinerilor asupra gustului pe care ar trebui să-l aibă alimentele

– scade cu 7 până la 12 procente riscul apariţiei bolile cardiovasculare

– diminuează cu 8 până la 14 procente riscurile unui atac de cord

Experţii au mai observat că tinerii consumă mai mult de 9 grame de sare în fiecare zi, circa 80% din această cantitate provenind din hrana de tip fast-food, condimente, conserve.

Sursa: www.clicksanatate.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close