Diverse

DIVERSE | Remedii naturiste pentru bolnavii de astm

Bolnavii de astm trebuie să îl folosească cu încredere și să nu se abată de la recomandările medicului. Dar, ceea ce pot face în plus pentru o respirație cât mai bună, este să încerce câteva remedii naturiste pentru boala lor.

Medicina alopată prevede folosirea unui inhalator cu o substanță prescrisă pentru crizele de astm. Bolnavii de astm trebuie să îl folosească cu încredere și să nu se abată de la recomandările medicului. Dar, ceea ce pot face în plus pentru o respirație cât mai bună, este să încerce câteva remedii naturiste pentru boala lor. Iată deci remedii naturiste pentru bolnavii de astm.

Mai întâi, bolnavii de astm ar trebui să știe că crizele de astm este bine să fie depășite cu cât mai mult calm posibil. Panica agravează simptomele. O cană de cafea sau ceva care conține cofeină este un remediu excelent în cazurile de urgență. Cofeina este înrudită cu teofilina, substanța prescrisă pentru astmatici, substanță ce are rol de eliberarea căilor respiratorii.

Remedii naturiste pentru bolnavii de astm – suplimente naturale cu ginkgo-biloba

Suplimentele naturale pot ajuta foarte mult bolnavii de astm. Suplimentele care conțin ginkgo ameliorează simptomele. Un studiu recent a arătat că această plantă interferează cu o proteină din sânge, care contribuie la spasmul căilor respiratorii. Suplimentele care conțin ginkgo-biloba pot fi de ajutor, medicina tradițională chinezească apreciază foarte mult această plantă.

Suplimentele cu magneziu fac bine, multe cercetări au arătat că acesta relaxează căile respiratorii. O doză de 270 mg pe zi pentru femei și 300 mg pentru bărbați este suficient.

Uleiul de primulă este un alt remediu naturist excelent pentru bolnavii de astm. Acest ulei este extrem de bogat în acid gama-linoleic (AGL), care este transformat de organism în substanțe antiinflamatorii. Se iau 1000 mg de trei ori pe zi în timpul mesei.

Remedii naturiste pentru bolnavii de astm – acizii grași Omega 3 inhibă acțiunea compușilor care dau inflamații la nivelul căilor respiratorii

Un remediu cu acizi grași Omega 3, care se găsesc în pește gras, precum somon, ton, macrou, poate fi extrem de eficient. Aceștia acționează la fel cu o clasă de medicamente pentru astm, denumită inhibatori pentru leucotriene. Medicamentele din această clasă au rolul de a stopa acțiunea compușilor care determină apariția inflamațiilor în căile respiratorii. Se iau 6 capsule de 1000 de mg de ulei de pește pe zi. Este bine să cereți sfatul medicului dacă luați un tratament medicamentos cu rol anticoagulant.

Un alt remediu naturist pentru bolnavii cu astm este tratamentul cu un condiment indian – turmericul. Acesta este un antiinflamator foarte puternic, stopând eliberarea substanțelor asemănătoare hormonilor care sunt implicate în inflamație. Se pot lua capsule cu turmeric sau tinctură de turmeric din magazinele naturiste. Dar pudra de turmeric poate fi consumată într-o cane de lapte cald de trei ori pe zi.

Remedii naturiste pentru bolnavii de astm  – sfaturi utile

Remediu cu bioflavonoide, compușii care dau culoarea fructelor și legumelor. Aceștia sunt puternici antiinflamatori și antialergici. Quercetina, una dintre cele mai cunoscute bioflavonoide, inhibă eliberarea de histamină. Se iau 500 de mg de trei ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă.

Bolnavii de astm nu trebuie să fumeze și nici să stea în preajma fumătorilor. Fumul irită căile respiratorii. Să nu stea în preajma sobelor sau șemineului. Să nu inspire direct aer foarte rece. Mare atenție la lucrurile ce pot declanșa o criză, precum parfumuri puternice, alimente foarte parfumate sau orice are un miros strident.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!