Diverse

DIVERSE | Remedii naturiste pentru amețeală

Oricum ar fi, amețeala nu trebuie tratată cu superficialitate, trebuie să fii atentă cât de des ți se întâmplă și dacă se agravează stările să consulți medicul. Așadar, iată câteva remedii naturiste pentru amețeală.

Departe de a fi creație rigidă, corpul uman este în permanentă transformare. Celulele, în cursul vieții lor – uneori foarte scurtă – se reînnoiesc, schimbând atomi și molecule. Până la genele conținute în fiecare dintre ele, care, deși programează derularea vitală a organismului nostru foarte complex, nu rămân niciodată identice cu ele însele. Atunci când organismul semnalează niște simptome neobișnuite în viața de zi cu zi, precum amețeală, este cazul să acordăm mai multă atenție echilibrului interior.

Amețeala are mai multe cauze și poate semnala boli destul de grave. Dacă amețeala nu persistă decât pe durată scurtă de câteva zile, înseamnă că organismul tău trece prin anumite schimbări, cum sunt schimbările de temperatură, dar poate semnifica și oboseală sau lipsa de vitamine din cauza menstruației sau deshidratare.

Oricum ar fi, amețeala nu trebuie tratată cu superficialitate, trebuie să fii atentă cât de des ți se întâmplă și dacă se agravează stările să consulți medicul.

Așadar, iată câteva remedii naturiste pentru amețeală.

Oțetul de mere, mai ales cel preparat în casă este un excelent remediu pentru amețeală. Se pune puțin oțet într-o cană și peste se pune cantitate egală de apă. Dacă ai în casă miere pune peste acest amestec, amețeala va dispărea. Oțetul este bogat în enzime și aminoacizi ce refac echilibrul organismului, iar mierea îți va da doza de zahăr de care ai nevoie atunci când ești amețită.

Ca ceaiuri sunt excelente ceaiurile de agrișe, de mentă și de salvie. Bogate în potasiu și vitamina C, aceste ceaiuri îți pot restabili starea de bine. Următoarele condimente sunt excelente remedii pentru amețeală, mai ales dacă le combini în suc de lămâie cu miere, rozmarin, coriandru, scorțișoară și chili.  Chili se prepară într-o cană de apă caldă și se bea încet, stimulează circulația sanguină și deci ajută la oxigenarea creierului.

Remedii naturiste pentru amețeală – bea mai multă apă!!!

Amețeala poate fi și semn de deshidratare. Sunt multe studii care au arătat că migrenele și durerile de cap pot fi tratate foarte simplu prin hidratarea creierului cu apă. Creierul, precum și corpul uman funcționează cu apă, aproximativ 75% din organismul nostru este apă, iar deshidratarea poate avea consecințe foarte grave, începând cu amețeală. Creierul este format în proporție de 80% din apă și sare. Este recomandat să bei cât de multă apă vrei.

Dacă nu te hidratezi corespunzător nu uita de cele 2 pahare pe stomacul gol, unul înainte de fiecare masă și unul înainte cu 1-2 ore de culcare. Deci un remediu naturist foarte bun pentru amețeală este apa în combinație cu sarea. 1-2 grame de sare într-un litru de apă va face ca amețeala și durerile de cap să dispară.

Numeroase boli grave și afecțiuni ale organismului cu etiologie necunoscută în medicina modernă pot fi puse pe seama deshidratării cronice fără intenție, iar tratarea durerilor de cap tot mai des întâlnite la oameni și stările de amețeală pot fi tratate prin simpla hidratare cu apă, care duce cu siguranță la îmbunătățirea condiției de sănătate. Deși este cunoscut faptul că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi, cel mai bine pentru o bună funcționare a organismului este hidratarea cu 4-5 litri de apă pe zi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!