Diverse

DIVERSE | (P) Dezavantajele mașinilor second-hand. Vezi AICI care sunt lucrurile pe care NU trebuie să le omiți atunci când cumperi o mașină folosită

Cumpărarea unei mașini folosite poate însemna chiar cumpărarea unei probleme.Când cumpărați o mașină second hand, vă asumați riscul să cumpărați problema altcuiva. Deși nu este nemaiauzit ca autovehiculele noi pot avea un număr mare de defecțiuni sau probleme, puteți fi siguri că vânzătorul sau producătorul va depune toate eforturile pentru a vă face fericiți. Dacă întâmpinați probleme cu o mașină uzată, atunci sunteți pe cont propriu.

O mașină nouă va veni cu o garanție destul de extinsă. O mașină folosită nu va oferi aceeași protecție. În funcție de vârsta mașinii, poate fi o garanție originală a fabricii. În cazul în care nu este cazul, o idee bună ar fi să cumpărați o garanție cât mai mare.

Dacă este posibil, căutați o mașină certificată în prealabil. Aceste mașini sunt verificate în mod frecvent de către dealer și de obicei vin cu un tip de garanție. Apelează la  un magazin cu piese auto care îți va oferi soluția potrivită și consultanță telefonică pentru orice problemă legată de mașina pe care vrei să o cumperi.

Nu trebuie să fii mecanic pentru a găsi daunele produse mașinii. Asigurați-vă că verificați mașina înăuntru, în afară și sub aceasta.

Începeți cu exteriorul și verificați-l pentru posibile probleme cum ar fi rupturile, goluri în panourile auto, pete ruginite, coroziune, accidente și dispozitive de remorcare.

Atunci când cumperi o mașină second-hand, trebuie să fii atent și vigilent. Spre exemplu, dacă tocmai ți-ai cumpărat un model de mașină Opel Astra și ai nevoie dispozitive de frânare Opel Astra G, aici poți găsi accesorii, kituri de diskuri și plăcuțe de frână la prețuri foarte bune pe care le poți folosi pentru mașina ta.

 

Trebuie să aveți grijă ca motorul să nu prezinte scurgeri de ulei sau lichid de răcire. Verificați motorul pentru murdărie. Nivelul uleiului este scăzut și joja este prea întunecată? Asigurați-vă că motorul arată că lucrările de întreținere corespunzătoare au fost efectuate regulat.

Nu trebuie să existe fum, lămpi de avertizare, aburi sau sunete atunci când rulați motorul.

 

Există vreo problemă între schimbarea ca un tremur sau tremurături?

Verificați transmisia manuală pentru a vă asigura că autovehiculul nu are scurgeri, zgomote, probleme în schimbarea treptelor de viteză, deplasarea ambreiajului etc.

 

Încercați să discutați despre motivul vânzării. Majoritatea proprietarilor privați vor vinde mașina atunci când au un al doilea model mai bun sau când mașina a avut un accident.

Acest lucru înseamnă că mașina ar putea fi destul de bună sau foarte slabă. În calitate de proprietar privat, cumpărați mașina “așa cum este”. Asta înseamnă că nu poți obiecta dacă mai sunt probleme cu mașina mai târziu.

 

Verificați mașina pentru numărul de identificare a vehiculului pentru a afla istoricul mașinii, cum ar fi testele de emisie sau kilometri dați înapoi, inundații, numărul de proprietari ai mașinii și multe altele.

 

Dacă vă place mașina, mergeți să vedeți mașina împreună cu un mecanic auto pentru a verifica mașina cât mai bine. Dacă este necesar, puteți plăti o sumă mică proprietarului pentru a arăta că sunteți interesat de mașină.

 

Dacă mecanicul este mulțumit de mașină, luați mașina pentru o unitatea de testare.

 

Asigurați-vă că motorul pornește corect și că nu există vibrații și sunete. Verificați frânele și apoi porniți și opriți mașina. Verificați kilometrajul pentru a vă asigura că toate funcționează corect.

 

Așadar, trebuie să aveți în vedere toate aceste aspecte care vă vor ajuta să scăpați de situațiile neplăcute. Dealerii de mâna a doua sunt mai predispuși să vă vândă mașini bune, dar ar putea încerca să vă înșele sub formă de taxe de procesare și garanții.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page