Important

DIVERSE | Marți 13. Zi banală sau ghinion curat? Află superstițiile legate de această zi!

Marți 13. Una dintre cele mai temute zile pentru persoanele superstițioase, din două motive: ziua de marți este una cu trei ceasuri rele, iar cifra 13 este una aducătoare de ghinion.

Ziua de marți 13 este cea care-i sperie cel mai tare pe superstițioși. Pe lângă faptul că despre ziua de marți se spune că are ceasuri rele, ea fiind patronată timp de trei ore de planetamalefică Marte, combinată și cu data de 13 este deja una fatidică.
Unul dintre motivele pentru care cifra 13 este considerată una ghinionistă este că la Cina cea de taină au stat la masă 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat.

Numărul 13 este, în Tarot – o artă divinatorie străveche – cartea denumită Moartea XIII, o arcană majoră ce contine un avertisment negativ. Adeseori, vedem într-un film, în momentul culminant, un magician care întoarce o carte si de ce oare, aproape de fiecare dată, este Moartea XIII? Nu pentru că ar anunta neapărat o crimă, un deces sau alte evenimente tragice, ci pentru că imaginea continută pe această carte dă fiori: un schelet călare, îmbrăcat în armură, cu un steag negru, călcând peste cadavre sau peste muribunzi – regi, episcopi, copii, femei – cerând îndurare, totul pe fondul unui peisaj peste care soarele apune după creste.

În multe țări 13 este evitat pentru a desemna numărul strazii, al etajului, al apartamentului, al casei etc, preferand varianta 12 bis celei de 13.

Se spune că dacă numele tău e format din 13 litere ai Norocul Diavolului. Mulţi criminali în serie au nume de 13 litere: Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy sau Albert de Salvo.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page