DIVERSE | Iată ce alimente te ajută să rezişti la ger

Viscolul de afară nu a dat peste cap doar traficul, a blocat drumuri naţionale şi a lăsat oameni izolaţi sub mormane de zăpadă, ci poate aduce şi un val de răceală şi gripă. Specialiştii susţin că o serie de alimente au proprietatea de a ne ajuta să trecem cu bine peste ger. 

Alimentul-vedetă al iernii, care ne ajută să trecem cu bine peste vremea geroasă fără a ne îmbolnăvi, este ghimbirul. Acesta are proprietatea de a stimula circulaţia sangvină. De asemenea, polenul constituie un remediu împotriva frigului.

Citricele ne feresc de viroze

“Citricele au proprietatea de a creşte imunitatea organismului şi previn apariţia răcelilor şi a infecţiilor. Şi polenul este indicat. El sporeşte imunitatea organismului şi constituie o sursă de vitamine, proteine şi minerale. În plus, nu trebuie să uităm de vestita supă de pui cu multe legume, care ne fereşte de gripă”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Ciocolata sporeşte tonusul organismului

“Pentru a face organismul mai rezistent în faţa gerului, ar fi indicat să mâncaţi în fiecare zi câteva pătrăţele de ciocolată, de preferat neagră. Ea conţine magneziu, un mineral care sporeşte tonusul organismului. De asemenea, pentru a ne feri de viruşi, trebuie să mâncăm des usturoi. Acest antibiotic natural poate face minuni”, recomandă dr. Luca.

Află ce alimente te ajută să rezişti la ger AICI

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close