Diverse

DIVERSE | Greutatea ideală în funcție de înălțime

Ți se pare că ești prea plinuță pentru întâlțimea pe care o ai? Înainte de a ține tot felul de diete drastice, indicat este să afli care este greutatea ideală în funcție de înălțimea ta.Pentru a afla care este greutatea ta ideală, trebuie să ții cont de masa musculară (oase și mușchi) și cât la sută reprezintă țesutul adipos. Ideal este ca grăsimea corporală să nu depășească 30% din greutatea corpului la femei.

Ce este indicele de masă corporală și cum este interpretat

Indicele de masă corporală (IMC) este o metodă de analiză a gradului de obezitate ce se bazează pe greutatea și înălțimea unei persoane. Dacă ai IMC-ul 18,5, înseamnă că ești subponderală. IMC-ul care se află între 18,5 și 24, 9 indică faptul că ai o greutate normală. Persoanele care au indicele de masă corporală între 25 și 29,9 sunt supraponderale, iar cele care au IMC-ul între 30 și 34,9 se confruntă cu obezitate clasa I. Indicele de masă corporală care variază între 35 și 39,9 indică obezitate clasa II, iar cel de peste 40 semnifică obezitate morbidă.

Cum se calculează

Indicele de masă corporală se calculează împărțind greutatea exprimată în kg la înălțimea exprimată în m la pătrat: IMC = m (kg) / h2 (m2)

De exemplu, o persoană care are 58 de kg și înălțimea de 1,70 m are indicele de masă corporală 20, ceea ce înseamnă că are o greutate normală. În schimb, o persoană care are 84 de kg și 1,70 m are IMC-ul 28, ceea ce înseamnă că este supraponderală, iar o femeie care cântărește 100 kg și are 1,70 m are indicele de masă corporală 33, ceea ce înseamnă că se confruntă cu obezitate clasa I.

Indicele de masă corporală mare, semnal de alarmă

Important este ca după ce-ți calculezi indicele de masă corporală să nu te descurajezi, ci să adopți măsuri pentru ca acesta să nu scadă, dacă IMC-ul este prea mic, și nici să crească, în cazul în care IMC-ul este mare. Dacă indicele de masă corporală este mai mic de 18,5, înseamnă că ești supraponderală. Această stare duce la scăderea imunității organismului, riscând să te îmbolnăvești. În aceast caz, consultă un medic pentru a urma o dietă sănătoasă și fă exerciții fizice, care să-ți crească masa musculară.

Dacă IMC-ul este cuprins între 18,5 și 24,9, ești considerată obeză. Pentru a ține la distanță problemele de sănătate care ar putea apărea, schimbă-ți stilul de viață și fă cât mai multă mișcare. În cazul în care indicele de masă corporală depășește 40, există mari riscuri să te confrunți cu numeroase probleme de sănătate: diabet, hipertensiune sau boli de inimă. De aceea, important este să iei măsuri din timp.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page