Diverse

DIVERSE | Frunzele de dafin ușurează respirația și îmbunătățesc digestia

Folosite in bucatarie pentru a da un gust deosebit mai ales retetelor cu fasole boabe sau preparatelor din pui, foile de dafin sunt utile si in tratarea problemelor respiratorii si stimularea digestiei.

Unul dintre beneficiile pentru sanatate aduse de foile de dafin este reducerea dificultatilor respiratorii. Uleiul esential extras din frunzele de dafin, amestecat cu un ulei purtator, de masline, de exemplu, poate fi masat pe piept si lasat peste noapte, pentru ca vaporii emisi sa usureze respiratia unei persoane racite. Sau, se iau 2-3 frunze si se lasa la infuzat 10 minute in apa fierbinte, apoi se inmoaie un prosop in lichid si se pune pe piept. De asemenea, uleiul esential se poate folosi seara in lampa de aromaterapie, avand proprietati antibacteriene. Aromaterapia cu ulei de dafin ajuta si la combaterea anxietatii si a stresului, inducand o stare de liniste si calm.

Frunzele de dafin folosite pe post de condiment in mancare ajuta la eliminarea balonarii si a gazelor intestinale. De asemenea, sunt utile pentru persoanele care sufera de constipatie sau reflux gastroesofagian. In caz de indigestie, se fierb 3 foi de dafin cu 2 centimetri de ghimbir in 250 ml de apa, pana cand mai ramane un sfert din cantitatea initiala de lichid. In ceaiul ramas se pune 1 lingurita de miere. Lichidul obtinut se consuma in doua reprize (de doua ori pe zi).

Inflamatiile pot fi reduse cu ajutorul frunzelor de dafin, care contin un fitonutrient unic. Frunzele se aplica pe locul inflamat (de exemplu, pe articulatiile afectate de artrita), se infasoara intr-un bandaj si se lasa mai multe ore. Adaugate in mancare, foile de dafin ajuta la combaterea inflamatiei cronice care apare in caz de astm, diabet sau boli autoimune.

Atentie! Dafinul poate stimula aparitia eczemelor sau a dermatitelor la persoanele care au intampinat aceste probleme ale pielii de-a lungul timpului, asa ca e bine ca acestea sa discute cu medicul inainte de a folosi dafinul ca remediu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page